Κοινωνία

15 Σεπτεμβρίου 2019 20:19

Δολοφονία Τοπαλούδη: στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο 21χρονος Ροδίτης

Διάβασέ μου το...

Γιατί μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας…

Δολοφονία Τοπαλούδη: στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο 21χρονος Ροδίτης
-

Στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού και σε συνθήκες απομόνωσης, βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες, ο Ροδίτης κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με τη Real News η μεταφορά του 21χρονου, από τις φυλακές Γρεβενών, στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία μετά την επιθετική συμπεριφορά που είχε επιδείξει, αλλά και τις απόπειρες αυτοτραυματισμού. Ωστόσο, η πλευρά του Ροδίτη φέρεται να υποστηρίζει ότι η μεταφορά δεν ζητήθηκε από τον 21χρονο ούτε και από τους γονείς του. Ο νεαρός φέρεται, επίσης, πως δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο «φωτεινές διαλείψεις».

Αντιδρά η οικογένεια Τοπαλούδη

Η μεταφορά του 21χρονου στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελο Γκιουγκή. Τα ερωτήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα αν αναλογιστεί κανείς -όπως σημειώνει ο κ. Γκιουγκής- ότι ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί πρόσφατα από ψυχίατρο, ο οποίος απεφάνθη ότι έχει «σώας τα φρένας».

«Πριν από ένα πεντάμηνο είχε διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τους δυο κατηγορούμενους. Ορίστηκε τότε ψυχίατρος από τη Θεσσαλονίκη και διαπίστωσε ότι και οι δυο έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν πρόβλημα ψυχιατρικής παρακολούθησης. Επομένως, για την εισαγωγή του Ροδίτη στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού πρέπει κάποιοι να απαντήσουν γιατί έγινε, πώς έγινε και σε τι αποβλέπει. Πρέπει τα τρία αυτά ερωτήματα να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν από κάθε αρμόδια αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουγκής...