Κοινωνία

15 Σεπτεμβρίου 2019 19:00 Τελευταία ενημέρωση : 15 Σεπτεμβρίου 2019 21:09

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά. Επί τόπου ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Καίγεται ακόμα το Λουτράκι.

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο (εικόνες)
-

Εκτός ελέγχου είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σήμερα στο Κερί Ζακύνθου.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα, ενώ μαρτυρία στον ΑΝΤ1 κάνει λόγο για ζημιές και σε δεύτερο σπίτι.

φωτιά - Ζάκυνθος - Κερί - σπίτια

Το Κερί, έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη που φυλάει το χωριό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

φωτιά - Ζάκυνθος - Κερί - σπίτια

φωτιά - Ζάκυνθος - Κερί - σπίτια

Στη φωτιά επιχειρούν 111 πυροσβέστες με 28 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Μέχρι την δύση του ηλίου, ρίψεις νερού απο αέρος έκαναν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Στο νησί μεταβαίνουν και άλλες πυροσβεστικές δυνάμεις απο διάφορες περιοχές της χώρας.

φωτιά - Ζάκυνθος - Κερί - σπίτια

φωτιά - Ζάκυνθος - Κερί - σπίτια

φωτιά - Ζάκυνθος - Κερί - σπίτια

Η πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάσος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι' αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ζακύνθου και τις δηλώσεις που έκανε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η φωτιά αναζωπυρώθηκε κατά τη διάρκεια δίωρης περίπου διακοπής που έκαναν τα εναέρια μέσα το μεσημέρι.


Σε εξέλιξη η φωτιά και στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι επίσης είναι σε εξέλιξη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας και κυρίως την Δευτέρα, οπότε βαθαμία θα υποχωρήσει η ένταση των ανέμων, θα μπορέσουν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν.

Από την Τροχαία, για λόγους ασφαλείας και για την διευκόλυνση των μέσων πυρόσβεσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

  1. Περιφερειακή Οδός Λουτρακίου, από τον 'Αγιο Φανούριο έως τον 'Αγιο Γεώργιο.
  2. Στην οδό του Γηροκομείου, από το ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Λουτρακίου έως τον Προφήτη Ηλία.
  3. Στην οδό που οδηγεί στον Όσιο Πατάπιο, από το ύψος του Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου Περαχώρας.

Η Αστυνομία ζητάει την κατανόηση των οδηγών και τη συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Πηγή: ermisnews.gr, imerazante.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ