Κοινωνία

19 Σεπτεμβρίου 2019 08:59

Σύλληψη διαρρήκτη με “ειδίκευση” στο ριφιφί (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πως δρούσε, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Ποια μαγαζιά ήταν τα “αγαπημένα” του.

Σύλληψη διαρρήκτη με “ειδίκευση” στο ριφιφί (εικόνες)

Συνελήφθη, το πρωί της Δευτέρας, στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 38χρονος Έλληνας για κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κινούμενος με πολυτελές όχημα εντόπιζε τα καταστήματα σε μεγάλους οδικούς άξονες και στη συνέχεια, κατά τις νυχτερινές ώρες, επέστρεφε σε αυτά με στόχο να εισέλθει χωρίς να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης κατά τη προσφιλή του μέθοδο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, άνοιγε τρύπες είτε σε τοίχο είτε σε τζαμαρία στο πλάι των καταστημάτων ή σε τοίχους άλλων εφαπτόμενων κτιρίων (μέθοδος ριφιφί). Από το εσωτερικό τους αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κλοπιμαία τα διοχέτευε σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη. Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών
  • πιστόλι
  • 83 φυσίγγια
  • Φορητός ασύρματος
  • διάφορα εργαλεία
  • 49,5 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβης 

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει από τον περασμένο Φεβρουάριο, 9 κλοπές στην Αθήνα και 1 στη Λάρισα. Εκτιμάται ότι η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ. Πλέον ο 38χρονος είναι αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

38χρονος - κλοπές

38χρονος - κλοπές

38χρονος - κλοπές - ριφιφί

38χρονος - κλοπές - ριφιφί

38χρονος - κλοπές - ριφιφί

38χρονος - κλοπές - ριφιφί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ