Κοινωνία

20 Σεπτεμβρίου 2019 07:02 Τελευταία ενημέρωση : 20 Σεπτεμβρίου 2019 21:39

Σάρωσε τη μισή χώρα η κακοκαιρία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εικόνες καταστροφής στη Θεσσαλονίκη. Χαλάζι στην κεντρική και δυτική Ελλάδα. Ζημιές σε καλλιέργειες και προβλήματα στους δρόμους.

Σάρωσε τη μισή χώρα η κακοκαιρία (εικόνες)
-

Προβλήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη προκάλεσε η καταιγίδα που την έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης.

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε -κυρίως- τον Εύοσμο, την Ευκαρπία, το Ωραιόκαστρο και την Ευκαρπία.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς οδηγών.

Μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

Χαλάζι «σκέπασε» τα Τρίκαλα

Χαλάζι - Φαρκαδόνα

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το βράδυ της Πέμπτης χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Χαλάζι - Φαρκαδόνα

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσειων, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

Προβλήματα και στα Ιωάννινα

χαλάζι - εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου

χαλάζι - εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου

Το χαλάζι όμως έπληξε και το νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Μετσόβο. Αρκετή ώρα μετά τη χαλαζόπτωση και το χαλάζι παρέμεινε στις άκρες του δρόμου, σα χιόνι.

 χαλάζι - εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου

Εικόνες: trikalavoice.gr, epiruspost.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ