Κοινωνία

20 Σεπτεμβρίου 2019 12:48

Απεργία σε Ηλεκτρικό και Τρόλεϊ

Διάβασέ μου το...

Σε 24ώρη απεργία ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και τα τρόλεϊ.

Απεργία σε Ηλεκτρικό και Τρόλεϊ
-

Χωρίς Ηλεκτρικό και Τρόλεϊ θα είναι την ερχόμενη Τρίτη η Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην 24ώρη απεργία.

Την ίδια μέρα θα κάνουν απεργία και οι εργαζόμενοι στα πλοία, όπως έχει αποφασίσει η ΠΝΟ.

Αποφάσεις από το Μετρό, τα λεωφορεία και το τραμ δεν έχουν ληφθεί ακόμα, ωστόσο την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, θα κάνουν 24ώρη απεργία οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αναμένεται ανακοίνωση της εταιρείας για την ακύρωση των δρομολογίων, μεταξύ των οποίων και του Προαστιακού της Αθήνας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (ΗΣΑΠ) αναφέρει:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. πραγματοποιεί, την Τρίτη 24/9/2019, 24ωρη απεργία, στο δίκτυο της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Διεκδικούμε: Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Αγωνιζόμαστε: Για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου Για ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα».