Κοινωνία

21 Σεπτεμβρίου 2019 13:42

Οι ποινές για την δολοφονία 52χρονου με νοητική υστέρηση

Διάβασέ μου το...

"Βαριές καμπάνες" στους δράστες που σκότωσαν στο ξύλο άνδρα με νοητικά προβλήματα για 250 ευρώ. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Το χρονικό της φρίκης.

Οι ποινές για την δολοφονία 52χρονου με νοητική υστέρηση
-

 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας 38χρονος στη Θεσσαλονίκη που τον Απρίλιο του 2017 είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 52χρονο με νοητική υστέρηση για να τον ληστέψει.

Ο κατηγορούμενος με συνεργούς τη σύντροφό του, την κόρη της και ένα ακόμη άτομο που διαφεύγει, είχαν εισβάλλει νύχτα στο σπίτι του θύματος με σκοπό να το ληστέψουν. Ο άτυχος άνδρας τους αντιλήφθηκε επιχείρησε να τους εμποδίσει και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 38χρονο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο δράστης χτύπησε άγρια και τον 72χρονο πατέρα του θύματος, ενώ η αδελφή του που βρισκόταν κι εκείνη στο σπίτι προσποιήθηκε πως κοιμάται κι έτσι γλίτωσε. 

Όλα τα μέλη της οικογένειας αντιμετώπιζαν πρόβλημα νοητικής υστέρησης και η ληστεία μετά φόνου, που έγινε για μόλις 250 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο, είχε σοκάρει τότε το πανελλήνιο. 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 11 χρόνια στον κατηγορούμενο, η 40χρόνη καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη για άμεση συνέργεια και σε οκτώ έτη η κόρη της. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι υπέδειξαν ως δράστη της δολοφονίας τον ασύλληπτο συνεργό, έναν 30χρονο από την Αλβανία. Ο 38χρονος και η 40χρονη πήραν το δρόμο για τις φυλακές, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στην 22χρονη που αφέθηκε ελεύθερη εν όψη του εφετείου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ