Κοινωνία

10 Οκτωβρίου 2019 07:44 Τελευταία ενημέρωση : 10 Οκτωβρίου 2019 21:35

Δραπετσώνα: Συγκλονιστική μαρτυρία στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία με την οικογένεια Μαυρίκου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μέσα από κάμερα ασφαλείας ψάχνουν απαντήσεις στα ερωτήματα για τον θάνατο της μάνας και του αδελφού του Παναγιώτη Μαυρίκου. Τι λέει στο ΑΝΤ1 αυτόπτης μάρτυρας. Η αποκάλυψη του Αλέξη Κούγια για την οικογένεια Μαυρίκου

Δραπετσώνα: Συγκλονιστική μαρτυρία στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία με την οικογένεια Μαυρίκου (βίντεο)
-

Τραγικός επίλογος για την οικογένεια Μαυρίκου. Η μητέρα και ο αδελφός του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, που πριν από τρία χρόνια απανθρακώθηκε στην Αττική Οδό, έχασαν την ζωή τους όταν το αυτοκίνητό τους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας. 

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, η γυναίκα οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το αυτοκίνητο και το έριξε στη θάλασσα.

Αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στον ΑΝΤ1, την είδε στη θέση του οδηγού, να κολλάει πίσω από ένα φορτηγό, που περίμενε να του επιτρέψουν την είσοδο.

Ο φύλακας στο Νέο Μώλο στη Δραπετσώνα, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε το δυστύχημα και έτρεξε κάλεσε σε βοήθεια. «Το παράθυρο του οδηγού ήταν μισάνοιχτο» περιέγραψε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σοφία Μαυρίκου δεν φάνηκε να έχει επαφή με το περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση. Όταν εκείνος πλησίασε και ενώ το αυτοκίνητο δεν είχε βουλιάξει ακόμα, προσπάθησε να της μιλήσει αλλά εκείνη δεν του απαντούσε.

Μία κάμερα που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, τα όσα υποστήριξαν οι συγγενείς για την κατάσταση που βρισκόταν μητέρα και γιος το τελευταίο διάστημα και τέλος τα ευρήματα μέσα στη μοιραίο αυτοκίνητο αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Το χρονικό της μοιραίας πτώσης

Λίγο πριν στις 12.00, μάρτυρες ανέφεραν στο Λιμενικό Σώμα για τη πτώση του οχήματος μέσα στο Μώλο, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα και ένα σκυλί. Το ΙΧ όχημα, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να έφτασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις μπάρες στην προβλήτα - ο χώρος είναι ελεγχόμενος - κόλλησε πίσω από ένα φορτηγό και στη συνέχεια ακολούθησε ξέφρενη πορεία μέσα στο Μώλο και έπεσε στη θάλασσα.

Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος και βατραχάνθρωποι.

Στις 15:00 κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα, μία μαύρη Μερσεντές που φέρεται να ανήκει στον νεκρό Παναγιώτη Μαυρίκο, και μέσα να ανασύρουν τις δυο σορούς που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Κούγιας: Το τελευταίο διάστημα μου έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει

«Η μάνα και ο αδερφός που έχει ψυχολογικά από μικρός, δεν είχαν καθόλου χρήματα το τελευταίο διάστημα, είχαν μόνο στήριγμα τον Παναγιώτη Μαυρίκο.... χρήματα δεν είχαν καθόλου, μου ζητούσε βοήθεια, το τελευταίο διάστημα μου έλεγε ότι δεν μπορεί και θα αυτοκτονήσει», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ