Κοινωνία

12 Οκτωβρίου 2019 20:48

Κυκλώματα δουλεμπόρων: Ο… τιμοκατάλογος και τα παζάρια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν λάβει στη χώρα μας τα κυκλώματα δουλεμπόρων. Στο παιχνίδι και οι επιτήδειοι που τους πωλούν έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών πλαστά έγγραφα.

Κυκλώματα δουλεμπόρων: Ο… τιμοκατάλογος και τα παζάρια (βίντεο)
-

Η Συρία φλέγεται, οι Τούρκοι σφυροκοπούν, ο δρόμος της προσφυγιάς ανοίγει και πάλι για εκατοντάδες ανθρώπους που ξεριζώνονται για να σωθούν. Κι όσο οι γείτονες σπρώχνουν τους πρόσφυγες πολέμου προς τη χώρα μας, οι ελληνικές Aρχές, επιχειρούν να στήσουν φίλτρο προστασίας.

Μόνο τον Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, 110 μετανάστες που επιχειρούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι προς την Ευρώπη. Άλλοι έξι, που είχαν ρόλο διακινητών έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. 

 Το δίκτυο των δουλεμπόρων αλωνίζει στο βόρειο Αιγαίο. Όπως αποκαλύπτει η Real News της Κυριακής, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν στα χέρια τους στοιχεία που κάνουν λόγο για 30.000 πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, πριν να ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία.

Μάλιστα η εφημερίδα δημοσιεύει και τις ταρίφες που πληρώνουν οι πρόσφυγες για το πέρασμα στα ελληνικά νησιά. 1000 ευρώ για Λέσβο και Σάμο με φουσκωτό. 1100 για Χίο και Φαρμακονήσι. 1500 ευρώ με τζετ σκι για Κω. Προς όλα τα νησιά με ταχύπλοο σκάφος 1300 ευρώ, με τουριστικό γιοτ 2200 με γιοτ πολυτελείας 3000 ευρώ. 

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με την εφημερίδα, καταθέτουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα που προορίζονται για τους διακινητές. Αφού πληρώσουν το μπαξίσι, δρομολογείται η μεταφορά τους στην Ελλάδα. 

Ο ANT1 είχε αποκαλύψει τα παζάρια που κάνουν οι δουλέμποροι με τους πρόσφυγες. Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει μετά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία και σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα θα εντείνει την προσπάθεια σφράγισης των θαλασσίων συνόρων.