Κοινωνία

22 Οκτωβρίου 2019 14:12 Τελευταία ενημέρωση : 22 Οκτωβρίου 2019 21:08

Εγκατάλειψη μωρού σε είσοδο πολυκατοικίας

Διάβασέ μου το...

Νεογέννητο το παιδί, οι διασώστες του ΕΚΑΒ έδεσαν τον ομφάλιο λώρο. Έρευνες των Αρχών για την μητέρα του. Αναστάτωση στην γειτονιά.

Εγκατάλειψη μωρού σε είσοδο πολυκατοικίας
-

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε είσοδο πολυκατοικίας στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η μητέρα αναζητείται από την αστυνομία που διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Γύρω στη μία το μεσημέρι, ένας ένοικος διαμερίσματος εντόπισε το βρέφος το οποίο ήταν τυλιγμένο μέσα σε μια πετσέτα και ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι γεννήθηκε πριν λίγες ώρες και εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του ενώ διαπιστώθηκε ότι ο ομφάλιος λώρος ήταν λυμένος .

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, ανέφερε στο GRTimes.gr, ότι «το νεογέννητο είναι ηλικίας λίγων ωρών καθώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ του έδεσαν τον ομφάλιο λώρο με ένα κλιπ. Παραλήφθηκε, εξετάστηκε από γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι είναι καλή η κατάσταση της υγείας του. Για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του νοσοκομείου» .

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ