Κοινωνία

30 Οκτωβρίου 2019 12:00

Λαγός: δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα

Διάβασέ μου το...

Προκλητικός εμφανίστηκε κατά την απολογία του ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και βασικός εμπλεκόμενος της δολοφονίας Φύσσα.

Λαγός: δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα
-

«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου γιατί έξι χρόνια δεν μου δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όλα με κατηγορούν», κατέθεσε κατά την έναρξη της απολογίας του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και αποτελεί κομβικό πρόσωπο για τη δολοφονία Φύσσα και την εμπλοκή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής σε αυτήν.

Βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται να επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενος αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ εμφανίζεται και ως υπεύθυνος για τις τοπικές οργανώσεις του Περάματος, της Νίκαιας και του Πειραιά.

Η απολογία του γίνεται σε κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην οποία βρίσκονται και οι γονείς του Παύλου Φύσσα.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Λαγός έκανε λόγο για «διαδικασία πολιτικής εξόντωσης» προσθέτοντας πως δεν έχει «εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», καθώς δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν πιέσεις για να πουν ότι «ο Λαγός έδωσε εντολή».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «τραγικό περιστατικό» τη δολοφονία Φύσσα και απέδωσε την εμπλοκή του στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. «Έγινε συρραφή μηνυμάτων μου από επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρέπει να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν».