Κοινωνία

09 Νοεμβρίου 2019 14:24 Τελευταία ενημέρωση : 09 Νοεμβρίου 2019 22:14

“Χτύπημα” της Αντιτρομοκρατικής στην Οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”

Διάβασέ μου το...

«Μίλησε» η βαλλιστική για ένα από τα καλάσνικοφ που εντοπίστηκε σε γιάφκα. Με ποιες τρομοκρατικές ενέργειες σχετίζεται;

“Χτύπημα” της Αντιτρομοκρατικής στην Οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”

"Χτύπημα στην "Οργάνωση Επεναστατικής Αυτοάμυνας" κατάφερε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με την ευρεία επιχείρησή της που πραγματοποιείται στην Αττική.

Από τη βαλλιστική εξέταση σε καλάσνικοφ που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε σπίτι στον Χολαργό έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21ης Οκτωβρίου σε κατάστημα ψυχαγωγικών - τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό. Επίσης, ένα ακόμα καλάσνικοφ έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε σειρά τρομοκρατικών ενεργειών, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την επίθεση με πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25 Μαΐου του 2014, τους πυροβολισμούς εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικού στν Αθήνα, στις 31 Ιουλίου του 2016, την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού, στις 10 Ιανουρίου 2017 και για την επίθεση με πυροβολισμούς, στις 6 Νοεμβρίου 2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10η Νοεμβρίου του 2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Η εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 13 κατ’ οίκον έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων προσήχθησαν 15 άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ συνελήφθησαν δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12η Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής, σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

"Θέλω να συγχαρώ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική.