Κοινωνία

14 Νοεμβρίου 2019 11:50

Επίσκοπος Ωλένης για τους πρόσφυγες στο μοναστήρι: ο Χριστός είπε αγάπα τον εχθρό όπως τον εαυτόν σου

Διάβασέ μου το...

Πώς σχολιάζει την κίνηση της Μητρόπολης Ηλείας να παραχωρήσει τους χώρους μοναστηριού για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Επίσκοπος Ωλένης για τους πρόσφυγες στο μοναστήρι: ο Χριστός είπε αγάπα τον εχθρό όπως τον εαυτόν σου

Η Εκκλησία του Χριστού είναι εκκλησία αγάπης και βοήθειας δήλωσε ο Επισκόπος Ωλένης Αθανάσιος μιλώντας για την κίνηση της Μητρόπολης Ηλείας να παραχωρήσει τους χώρους ενός ανενεργού μοναστηρίου για τη φιλοξενία προσφύγων.

«Ο Χριστός είπε αγάπα τον εχθρό όπως τον εαυτόν σου. Αν αυτοί είναι οι εχθροί μας θα τους ρίξουμε στο Αιγαίο να πνιγούν; Ασφαλώς όχι. Όπως ο Χριστός ήταν φυγάς από τα Ιεροσόλυμα στην Αίγυπτο έτσι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο βοηθός του Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανού.

«Η Εκκλησία δεν βλεπει αν κάποιος είναι πιστός ή όχι. Τον αντιμετωπίζει ως εικόνα του Θεού» συμπλήρωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Αθανάσιος διευκρίνισε ότι το μοναστήρι που παραχωρείται ήταν ερειπωμένο. «Μέσα από κάποιο πρόγραμμα του ΕΟΤ το ανακαινίσαμε για να γίνει τουριστικός ξενώνας. Δεν ήταν εν ενεργεία μοναστήριο από το οποίο διώξαμε τους μοναχούς για να βάλουμε τους ξένους. Εμείς δώσαμε το κτήριο στην πολιτεία και εκείνη ανέλαβε να μείνουν 50-60 άνθρωποι, μονογονεϊκές οικογένειες».

"Η Μητρόπολη Ηλείας δίνει φωτεινό παράδειγμα και μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται αγάπη και σχολείο. Η ελληνική κοινωνία αναζητά θετικά πρότυπα και λύσεις. Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίξει την προσπάθεια" δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για την απόφαση της Μητρόπολης Ηλείας να φιλοξενήσει οικογένειες αιτούντων άσυλο από τα νησιά σε Μοναστήρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ