Κοινωνία

18 Νοεμβρίου 2019 13:40

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Τι βρήκαν σε διαμέρισμα “γιάφκα” (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι Αστυνομικοί μετά τις έρευνες στο διαμέρισμα. Τα "πολεμοφόδια" που βρέθηκαν στην "γιάφκα".

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Τι βρήκαν σε διαμέρισμα “γιάφκα” (εικόνες)
-

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε δύο διαμερίσματα σε κτήριο επί της οδού Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε διαμέρισμα 4ου ορόφου συνελήφθησαν δύο Έλληνες, που βρέθηκαν εντός του χώρου, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες.

Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί τις τελευταίες μέρες από τους συλληφθέντες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για την αποθήκευση και εκτόξευση αντικειμένων σε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Εξαρχείων, αλλά και χώρος απόκρυψης ατόμων που μετέχουν στις επιθέσεις αυτές.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί λίγο μετά τις 6. Οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, μπήκαν στην πολυκατοικία επί της οδού Στουρνάρη, στην οποία είχαν μπει και χθες το απόγευμα.

Εξάρχεια -  ΕΛΑΣ - έρευνες - διαμέρισμα

Εν τω μεταξύ, σε 33 ανήλθαν οι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ οι προσαγωγές έφτασαν τις 53. Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Εξάρχεια -  ΕΛΑΣ - έρευνες - διαμέρισμα

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια. Ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ