Κοινωνία

25 Νοεμβρίου 2019 07:34 Τελευταία ενημέρωση : 25 Νοεμβρίου 2019 10:51

“Γηρυόνης”: κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Διάβασέ μου το...

Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Πιερία και τη Θάσο. Τι ισχύει για τα σχολεία της Αττικής.

“Γηρυόνης”: κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας
-

Προβλήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας "Γηρυόνης", με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραμείνουν σήμερα κλειστά, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, για την ασφάλεια των μαθητών, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις 10:00 το πρωί.

Στον δήμο Μεγαρέων, λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή, για την ασφάλεια των παιδιών, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στο δήμο Αριστοτέλη, λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται η περιοχή από τα ξημερώματα της Παρασκευής και της επικείμενης σφοδρής επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Η απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας των μαθητών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες των τριών δήμων της Πιερίας, λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα:

Με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κατερίνης (Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων) θα παραμείνουν κλειστά λόγω της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων

Με απόφαση του δημάρχου Δίου – Ολύμπου, τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δίου-Ολύμπου (Δίου, Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου) θα παραμείνουν επίσης κλειστά σήμερα.

Παράλληλα, Με απόφαση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού τα σχολεία όλων των Βαθμίδων και των Δομών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πύδνας Κολινδρού (Αιγινίου, Κολινδρού, Πύδνας και Μεθώνης) θα παραμείνουν κλειστά.

Τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αποφάσισε ο Δήμαρχος του νησιού καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Άλλωστε το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ