Κοινωνία

29 Νοεμβρίου 2019 07:36

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε την Παναγία Βηματάρισσα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η εικόνα βρίσκεται αποτεθησαυρισμένη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Πώς την υποδέχτηκε ο κόσμος στο προαύλιο του Γηροκομείου Πειραιά...

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε την Παναγία Βηματάρισσα (εικόνες)
-

Πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας, η οποία βρίσκεται αποτεθησαυρισμένη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, υποδέχτηκαν την Πέμπτη στο προαύλιο του Γηροκομείου Πειραιά.

Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μόνης Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και την υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο κλήρος της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Μετά την υποδοχή της σεβάσμιας Εικόνας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με εγκάρδια λόγια προς τον Γέροντα Εφραίμ τονίζοντας: » Δόξα τω Θεώ. Αισθανόμεθα ότι δεν είμαστε μόνοι. Ότι οι ευχές σας, η αγάπη σας, μας στηρίζουν σε αυτόν τον ανηφορικό δρόμο της καθημερινότητός μας μέσα στο λεκανοπέδιο αυτό των Αθηνών. Το πρώτο λιμάνι της χώρας, με το ετερόκλιτο πλήθος που διέρχεται καθημερινώς, καλείται να επιτελέσει ένα μεγάλο έργο πίστεως, αληθείας, προσφορά, ζωής και ευθύνης», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος παράλληλα και στις 7.500 μερίδες φαγητού που προσφέρει σε καθημερινή βάση η τοπική μας Εκκλησία. Σε όλα είστε ο Κυρηναίος της πίστεως», προσφέροντας στον Γέροντα Εφραίμ ως μικρό αντίδωρο της αγάπης του, τον Χρυσό Σταυρό της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ενώ ως ενθύμιο της παρουσίας του, του δώρισε μία ράβδο. «Πάντοτε προσκυνούντες την Ιερά Εικόνα την οποία η αγάπη τους μας προσέφερε, η προσευχή μας και η αγάπη μας θα κατευθύνονται προς την Ευλογημένη οικογένειά τους», είπε χαρακτηριστικά, πρσφέροντάς τους τον Χρυσό Σταυρό της Ευαγγελιστρίας.

Πειραιάς - Παναγία Βηματάρισσα

Στην αντιφώνηση του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο ανερμήνευτο μυστήριο το οποίο βιώνουν οι μοναχοί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και αναφέρθηκε και στον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη ο οποίος όποτε προσερχόταν στη Μονή να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας έκλαιγε συνεχώς.

«Αυτή η Εικόνα έρχεται εδώ και θα μείνει εις το διηνεκές και θα την έχετε παρηγοριά», τόνισε ο γέροντας Εφραίμ, υπογραμμίζοντας πως δημιουργήθηκε στο Αγιογραφείο της Μονής με Προσευχή και Νηστεία ενώ οι Πατέρες έβαλαν τρίματα από τα Λείψανα των Αγίων τριών κτητόρων της Ιεράς Μονής «και τους είπα να γίνει αυτό για να χαριτωθεί περισσότερο η Εικόνα αυτή και να απαντάει στα διάφορα προβλήματα τα οποία έχει σήμερα ο κόσμος», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Πειραιάς - Παναγία Βηματάρισσα

Πειραιάς - Παναγία Βηματάρισσα

Πειραιάς - Παναγία Βηματάρισσα

Πειραιάς - Παναγία Βηματάρισσα

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ