Κοινωνία

04 Δεκεμβρίου 2019 12:21 Τελευταία ενημέρωση : 04 Δεκεμβρίου 2019 21:45

Αγωνία για το μωρό που νοσηλεύεται με σηψαιμικό σοκ

Διάβασέ μου το...

Παραμένει στην Εντατική του Παίδων Πατρών το κοριτσάκι που μεταφέρθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες από την Κέρκυρα.

Αγωνία για το μωρό που νοσηλεύεται με σηψαιμικό σοκ
-

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο, νοσηλεύεται το 2,5 ετών παιδί που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Κέρκυρα με συμπτώματα σηψαιμικού σοκ.

«Είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη», δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι «είναι συνηθισμένο προφανώς κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Μια σηψαιμία που δεν είναι έξω από τα όρια της ιατρικής στα πλαίσια της ιατρικής. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια».

Το παιδί μεταφέρθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες από την Κέρκυρα στην Πάτρα, αφού το ελικόπτερο που θα έφτανε από το Άκτιο στο νησί, δεν κατάφερε να απογειωθεί λόγω της κακοκαιρίας.

Στις 9 περίπου το πρωί της Τρίτης, ένα C-130 απογειώθηκε από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει το παιδί από την Κέρκυρα. Το αεροσκάφος έφτασε μεν στο νησί αλλά δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω των καιρικών συνθηκών κι έτσι αποχώρησε.

Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το παιδί και η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου έγινε με ασθενοφόρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ