Κοινωνία

10 Δεκεμβρίου 2019 23:26

“Διδώ”: Σαρώνει η κακοκαιρία την χώρα – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Διάβασέ μου το...

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την χώρα. Πού εντοπίζονται προβλήματα. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

“Διδώ”: Σαρώνει η κακοκαιρία την χώρα – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Διδώ» με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και στο κυκλοφοριακό δίκτυο της Αττικής.

Λόγω της συσσώρευσης υδάτων, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Λεωφ. Σταμάτας από το ύψος της οδού Τραπεζούντος έως την Λεωφ. Ροδοπόλεως.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική, αναμένεται να συνεχιστούν έως και μετά τα μεσάνυχτα, οπότε προοδευτικά θα σταματήσουν.

Παράλληλα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη στην Πιερία, στην Ημαθία και στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας. Λόγω του πολύ ενισχυμένου ανατολικού ρεύματος που θα πνέει στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις οκτώ έως εννέα μποφόρ, τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν κατά τόπους έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην υπόλοιπη χώρα, την Τετάρτη θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στη Νότια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ