Κοινωνία

16 Δεκεμβρίου 2019 14:34 Τελευταία ενημέρωση : 17 Δεκεμβρίου 2019 08:08

Σε σωλήνα με καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός στο ΑΤ Ζωγράφου (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ποιος εντόπισε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Τι προβληματίζει τις Αρχές. Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σε σωλήνα με καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός στο ΑΤ Ζωγράφου (εικόνες)
-

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σήμερα το πρωί μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Τον εκρηκτικό μηχανισμό αντιλήφθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τη μάντρα της Πανεπιστημιούπολης. Ο αξιωματικός είδε καλώδια και ρολόι συνδεδεμένα με ένα μπουκάλι που ήταν τοποθετημένα πίσω από τη μάντρα και ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν εκεί διαπίστωσαν ότι πρόκειται πράγματι για εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε ποσότητα εκρηκτικής ύλης μέσα σε σωλήνα. 

εκρηκτικός μηχανισμός - Ζωγράφου

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κουτί γεμάτο καρφιά και έφερε καλώδια, μπαταρία και ρολόι, ήταν κρεμασμένος στα κάγκελα της περίφραξης της Πανεπιστημιούπολης και ερευνάται γιατί δεν εξερράγη.

Η παρουσία των καρφιών δείχνει ότι οι άγνωστοι που άφησαν το κουτί με τον μεταλλικό σωλήνα, μέσα στον οποίο βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά ή ακόμα και θύματα.

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΤ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τις Αρχές είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.  

ΑΤ Ζωγράφου - ελεγχόμενη έκρηξη

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, στις 3.30 τα ξημερώματα σε απόσταση «αναπνοής» από την πρεσβεία των ΗΠΑ, κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο Κολωνάκι, σημειώθηκε σειρά εμπρηστικών επιθέσεων σε συνολικά επτά οχήματαενώ την ίδια περίπου ώρα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε κτήριο στο Περιστέρι, όπου στεγάζεται ασφαλιστική εταιρεία.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποσχόταν ότι η «ανομία» θα αποτελεί παρελθόν σε μία εβδομάδα, είδε χθες σε ρόλο θεατή να εκρήγνυνται εμπρηστικοί μηχανισμοί σε επτά αυτοκίνητα στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας, ενώ επιπλέον σήμερα εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Αν είχε γίνει αυτό λίγους μήνες πριν επί ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε πρωτοσέλιδα για δήθεν «κυβέρνηση μπαχαλάκηδων» και για «ανοχή στην ανομία». Για τη ΝΔ των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη, είναι απλά Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ