Κοινωνία

12 Ιανουαρίου 2020 16:54 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιανουαρίου 2020 22:44

Καρέ-καρέ η επιχείρηση για την εκκένωση των καταλήψεων στο Κουκάκι (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση στα κτήρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Καρέ-καρέ η επιχείρηση για την εκκένωση των καταλήψεων στο Κουκάκι (βίντεο)
-

Εικόνες από την επιχείρηση για την εκκένωση των κτηρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, στο Κουκάκι, τα οποία ανακατέλαβαν προσωρινά αντιεξουσιαστές το απόγευμα του Σαββάτου, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Στις δύο επιχειρήσεις τραυματίσθηκαν συνολικά έξι αστυνομικοί. Οι καταληψίες πετούσαν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών, που προστατεύονταν με τις ασπίδες, ενώ χρησιμοποίησαν λέιζερ για να “τυφλώνουν” τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

ΚΟΥΚΑΚΙ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ DRONE ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

κατάληψη - Κουκάκι - οδός Παναιτωλίου

κατάληψη - Κουκάκι - οδός Παναιτωλίου

κατάληψη - Κουκάκι - οδός Παναιτωλίου

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πήραν το “πράσινο φως” από εισαγγελέα, για να πραγματοποιήσουν έφοδο στα δύο κτήρια, προκειμένου να τα εκκενώσουν.

ΚΟΥΚΑΚΙ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Σε οκτώ συλλήψεις, πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες, προχώρησε η Αστυνομία χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση του κτηρίου στην Παναιτωλίου.

Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή.

Στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου στη Ματρόζου, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές έξω από το κτήριο.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια και το πρωί της Κυριακής στον Εισαγγελέα στην Ευελπίδων, όπου προκλήθηκε ένταση από ομάδα αλληλέγγυων. Πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν ότι πέταξε μπουκάλια, καφέδες και πέτρες κατά αστυνομικών που προχώρησαν σε έξι προσαγωγές.

Ευελπίδων - επεισόδια - συλληφθέντες - Κουκάκι

Ευελπίδων - επεισόδια - συλληφθέντες - Κουκάκι

Τελικώς, σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για πλημμελήμματα, ενώ η ανήλικη που βρισκόταν ανάμεσα σε εκείνους που οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες το βράδυ του Σαββάτου, τελικώς αφέθηκε ελεύθερη. 

Η επόμενη ημέρα βρήκε το κτήριο της οδού Ματρόζου διαλυμένο. Η κάμερα του ΑΝΤ1 και ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης καταγράφουν τις εικόνες. Τρύπες στους τσιμεντόλιθους που είχαν τοποθετηθεί στα παράθυρα. Ρημαγμένα έπιπλα, και πολλές ζημιές που άφησαν οι νεαροί στο πέρασμά τους. Συνεργεία προσπαθούν να “σφραγίσουν” για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα τους χώρους, ώστε αυτήν τη φορά να μην καταφέρει κανένας να μπει.

Στα γεγονότα αναφέρθηκε ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”: «Ήταν πολύ καλύτερα οργανωμένη η επιχείρηση της Αστυνομίας δεν χρειάστηκε να μας χτυπήσει κάποιος το κουδούνι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ