Κοινωνία

14 Ιανουαρίου 2020 09:58 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιανουαρίου 2020 22:19

Δίκη Τοπαλούδη: Ο σπαραγμός των γονιών και η χυδαία χειρονομία του κατηγορούμενου

Διάβασέ μου το...

Ένταση και σοκαριστικές αποκαλύψεις στην έναρξη της δίκης για την δολοφονία της φοιτήτριας. Σπαρακτικές οι καταθέσεις των γονιών της. Οργή για τους δυο κατηγορούμενους.

Δίκη Τοπαλούδη: Ο σπαραγμός των γονιών και η χυδαία χειρονομία του κατηγορούμενου
-

Μέσα σε κλίμα έντασης και κάτω από μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, ξεκίνησε την Δευτέρα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που ξέσπασε κατά των δύο κατηγορούμενων, ενώ λίγη ώρα αργότερα αισθάνθηκε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο νεαρούς που κατηγορούνται ότι βίασαν, χτύπησαν ανελέητα και στη συνέχεια πέταξαν την άτυχη φοιτήτρια στη θάλασσα για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος.

Η μητέρα της ξέσπασε εναντίον τους με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τη συγκρατήσουν. «Εγώ θα πάρω την ψυχή σας. Καταστρέψατε τη ζωή μας. Θέλω να δω τις φάτσες τους. Αυτοί είναι; Από τα χέρια μου θα φύγετε. Δις ισόβια, να μην  δουν το φως του ήλιου. Θα τους σκοτώσω εγώ, αν δεν τους βάλουν ισόβια», φώναζε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας Κυριακή Αρμουτίδου.

Από νωρίς βρέθηκε κοντά στη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη η Μάγδα Φύσσα για να της συμπαρασταθεί με μια αγκαλιά και μερικές κουβέντες από καρδιάς. Μέλη γυναικείων οργανώσεων ανήρτησαν πανό για την αδικοχαμένη φοιτήτρια. Η μητέρα της δεν άντεξε και μετά την κατάθεσή της διεκομίσθη στο νοσοκομείο.

«Το κλίμα είναι φορτισμένο και υπήρξε πρόβλημα υγείας. Όταν είσαι με τους βασανιστές του παιδιού σου πόσο να αντέξεις;», ανέφερε ο πατέρας της 21χρονης Γιάννης Τοπαλούδης.

Οι δύο κατηγορούμενοι ένας 23χρονος και ένας 21χρονος οδηγήθηκαν στη δικαστική αίθουσα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Προκλητικός ο 23χρονος έκανε άσεμνες χειρονομίες προς τους φωτογράφους, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει στο δικαστήριο «Λυπάμαι για την Ελένη, δεν έχω κάνει τίποτα με την Ελένη»

Ανειλικρινή χαρακτήρισε τη συγγνώμη τους ο πατέρας της Ελένης, που του μεταφέρθηκε μέσω των συνηγόρων τους.

Δίκη Τοπαλούδη - μητέρα - Μάγδα Φύσσα

Ράγισαν καρδιές οι καταθέσεις των γονιών της

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ήταν οι πρώτοι μάρτυρες της δίκη. Μίλησαν για τα όνειρα που έκανε το παιδί τους να μπει στο διπλωματικό σώμα. Όνειρα που έγιναν ο χειρότερος εφιάλτης το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου του 2018.

 «Ένιωσε τη θηριωδία και τη φρίκη από αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα με το διεστραμμένο μυαλό. Το παγίδεψαν το κορίτσι μου για να το μοιραστούν στο άντρο της ακολασίας. Χωρίς ντροπή, χωρίς έλεος, χωρίς ανθρωπιά, είναι γεννημένα τέρατα. Η Ελένη αν είχε γεννηθεί στη ζούγκλα με τα άγρια θηρία θα επιβίωνε. Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει», είπε στο δικαστήριο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της φοιτήτριας μίλησε για τις πρώτες στιγμές που βρέθηκε στη Ρόδο, έχοντας μάθει την τραγική κατάληξη του παιδιού του.

«Έφυγε ο κόσμος κάτω από τα πόδια μας, άδειασε η ψυχή μας. Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας, δεν είχε κανονίσει κάτι. Με ποτάμια δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματα της», ανέφερε στο δικαστήριο ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Ελένη Τοπαλούδη - δολοφονία - δράστες

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη και όταν ο πατέρας της Ελένης περιέγραψε στο δικαστήριο τις σκέψεις του όταν επέστρεφε στο Διδυμότειχο με τη σωρό του παιδιού του στο αεροπλάνο.

 «Όταν μεταφέραμε το φέρετρο με το αεροπλάνο, σκεφτόμουν ότι κάτω από τα πόδια μας ήταν το σώμα της Ελένης και έλεγα, ας ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά, μήπως και το σώμα  συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει», είπε ο κ. Τοπαλούδης. 

Αρνούνται τις κατηγορίες οι κατηγορούμενοι 

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι βίασαν την άτυχη φοιτήτρια και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έριχναν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για το τραγικό τέλος της φοιτήτριας.

«Με έχει ενοχλήσει η άρνηση της κατηγορίας και από τους δυο, νομίζω ότι προκαλούν τους δικαστές και την κοινή γνώμη», δήλωσε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας. 

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο διοικητής του  Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού στη Ρόδο, ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της δολοφονίας, ενώ έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας να καταθέσουν ιατροδικαστής και ειδικός επιστήμονας σε θέματα DNA. 

Ελένη Τοπαλούδη - δολοφονία - δράστες

«Η Ελένη πάλεψε σκληρά για την ζωή της…»

Αναφερόμενος στο διαμέρισμα που η φοιτήτρια βασανίστηκε και βιάστηκε ο λιμενικός είπε αρχικά πως «αν είναι η μητέρα μέσα στην αίθουσα δεν θα ήθελα να πω τι έγινε μέσα σε εκείνο το σπίτι». Στην συνέχεια και καθώς η μητέρα της φοιτήτριας δεν βρισκόταν στην αίθουσα, ο μάρτυρας είπε πως η κοπέλα πάλεψε σκληρά για την ζωή της. «Την χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω .. Είχε παντού αίματα ... Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα». Είπε επίσης πως θεωρεί ότι αν η γιαγιά του Έλληνα κατηγορούμενου είχε φυσιολογική ακοή θα πρέπει να άκουγε στον κάτω όροφο τις φωνές της φοιτήτριας.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη «με πρόθεση να την εξαφανίσουν... είχαν αποφασίσει από κοινού να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει... Την χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν. Το να πετάξεις στη θάλασσα κάποιον θέλει δυο». Η αποστροφή του λιμενικού προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου ο οποίος είπε «Το αρνούμαι κατηγορηματικά». Λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του είχε πει «Λυπάμαι για την Ελένη... Δεν έγινε τίποτα με την Ελένη...»

Ο μάρτυρας που δέχθηκε τα συγχαρητήρια της εισαγγελέως Έδρας, της προέδρου και της Πολιτικής Αγωγής για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου.