Κοινωνία

16 Ιανουαρίου 2020 07:23 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιανουαρίου 2020 13:57

Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά

Διάβασέ μου το...

Ξεπέρασαν τις 140 οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο σε Φαρμακονήσι, Σαμοθράκη και Λέσβο...

Νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά
-

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 25 προσφύγων και μεταναστών προέβησαν, χθες το βράδυ, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με πρόσφυγες και μετανάστες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε προβλήτα του Φαρμακονησίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Είχε προηγηθεί άλλη μία διάσωση στο νησί, 48 προσφύγων και μεταναστών, που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Παράλληλα, στον εντοπισμό 45 προσφύγων και μεταναστών προέβησαν, χθες το βράδυ, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή Τσαμάκια Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Λίγες ώρες πριν, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με 29 επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ