Κοινωνία

18 Ιανουαρίου 2020 10:24

“Κραυγή” απόγνωσης μέσω ΑΝΤ1 από τα νησιά που “βουλιάζουν” από πρόσφυγες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών ζητούν τοπικές Αρχές, φορείς και κάτοικοι. Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

“Κραυγή” απόγνωσης μέσω ΑΝΤ1 από τα νησιά που “βουλιάζουν” από πρόσφυγες (βίντεο)
-

«Κραυγή» απόγνωσης από τοπικούς φορείς και κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που ζητούν άμεση αποσυμφόρηση των περιοχών τους από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ετοιμάζουν, μάλιστα, δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως αποκάλυψαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να προστατεύσουν τις ζωές των παιδιών τους.                               

Στην Μυτιλήνη και την Σάμο θα βρίσκεται την Κυριακή ο Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι προθέσεις της κυβέρνησης για την δημιουργία κλειστών δομών υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. 

Παράλληλα συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων και φορέων σε περιοχές της ενδοχώρας. Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Δήμαρχος Πύργου υποστήριξε πως στην περιοχή διαμένουν χιλιάδες αλλοδαποί, που εργάζονται και δεν προσμετρώνται ως πρόσφυγες και μετανάστες.                               

Υπογράμμισε μάλιστα πως θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δημιουργηθούν νέες δομές φιλοξενίας.