Κοινωνία

19 Ιανουαρίου 2020 14:46 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιανουαρίου 2020 20:45

Επίθεση σε δημοσιογράφο στο Σύνταγμα (εικόνες)

Text to Speech

Η καταγγελία του Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα επίθεσης.

Επίθεση σε δημοσιογράφο στο Σύνταγμα (εικόνες)

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής φωτορεπόρτερ της "Deutche Welle" που κάλυπτε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον φωτορεπόρτερ επιτέθηκαν ξαφνικά άγνωστα άτομων, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση, ενώ όταν έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο για να τον βοηθήσουν εκείνος τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση.

Ο Τόμας Λακόμπι είναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» και είχε δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση από άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Προηγουμένως στο Σύνταγμα είχαν γίνει πορείες υπέρ και κατά των μεταναστών, με το κλίμα να είναι τεταμένο.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την επίθεση εναντίον του φωτορεπόρτερ καταδίκασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

"Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη", τόνισε ο κ. Πέτσας.

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομονωθεί η ακροδεξιά και η αποκρουστική της δράση

ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την επίθεση κατά του δημοσιογράφου καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση από ομάδα ακροδεξιών που δέχτηκε ο δημοσιογράφος της Ντόιτσε Βέλλε, Θωμάς Ιακομπι, κατά τη διάρκεια του αντιπροσφυγικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. Πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο που είχε δεχτεί παρόμοια επίθεση και το 2018, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Α.Χαρίτση.

«Ενέργειες σαν κι αυτή βάλλουν ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Η υποδαύλιση της μισαλλοδοξίας και της αντιπροσφυγικής ρητορικής αποτελεί το υπόστρωμα πάνω στο οποίο αναπτύσσονται οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές. Καλούμε την κυβέρνηση αφενός να προχωρήσει στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και, αφετέρου, να απομονώσει επιτέλους την άκρα δεξιά και την αποκρουστική της δράση», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.