Κοινωνία

20 Ιανουαρίου 2020 08:32

Στάντζος στον ΑΝΤ1: Ζητάμε μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων από την Σάμο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μηταράκη αποκαλύπτει ο Δήμαρχος ανατ. Σάμου. Τι τους είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στάντζος στον ΑΝΤ1: Ζητάμε μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων από την Σάμο (βίντεο)
-

Για την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στην Σάμο και τα όσα τους είπε για το θέμα των μεταναστών και προσφύγων στο νησί μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος. 

Σύμφωνα με τον κ. Στάντζο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεν αναφέρθηκε στην πολιτική της μαζικής αποσυμφόρησης και αυτό όπως είπε είναι ανησυχητικό. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι ο κ. Μηταράκης θα επισκεφτεί εκ νέου το νησί σε δέκα ημέρες, ώστε να υπάρξει εκτενείς συζήτηση για το μεταναστευτικό και την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.  

Επισήμανε ακόμα ότι για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις στην Σάμο όπως και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Όπως είπε ο  Δήμαρχος ανατολικής Σάμου «50.000 πληθυσμός προσφύγων και μεταναστών δεν μπορεί να παραμείνει στα νησιά» και τόνισε πως «ζητάμε μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών».  

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην Σάμο την δημιουργία κλειστού κέντρου 7000 ατόμων και τόνισε ότι ζητούν την στήριξη έμπρακτά της πολιτείας, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και στην Αθήνα.