Κοινωνία

22 Ιανουαρίου 2020 11:22 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιανουαρίου 2020 14:13

Απελευθερώθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει σε ανάρτηση του ο Υπ. Ναυτιλίας για τους Έλληνες ναυτικούς και τον επαναπατρισμό τους.

Απελευθερώθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί
-

Απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί, όπως και οι 3 αλλοδαποί, μέλη του ίδιου πληρώματος, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής απο πειρατές στο Καμερούν.

Στις 7 Ιανουαρίου είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Happy Lady» ο οποίος τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης από πειρατές στο λιμάνι Limboh στο Καμερούν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μιλώντας σε δημοσιογράφους ευχαρίστησε την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την οικογένεια του και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο

Οι πειρατές απήγαγαν οκτώ εκ των 28 μελών του πληρώματος εκ των οποίων πέντε Έλληνες : τον 45χρονο πλοίαρχο, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους, ηλικίας 20 και 21 ετών. Μαζί με αυτούς, απήχθησαν δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

Οι ναυτικοί μας, όπως και οι τρεις αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Νιγηρίας, και υποβάλλονται σε γενικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

"Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους", αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media o Υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πλακιωτάκης - ανάρτηση - απελευθέρωση Ελλήνων ναυτικών