Κοινωνία

24 Ιανουαρίου 2020 18:02

Νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη: Εποπτευόμενοι χώροι χρήσης ναρκωτικών στους ΟΤΑ

Διάβασέ μου το...

Αυξημένες αρμοδιότητες στον Συνήγορο του Πολίτη για περιστατικά αυθαιρεσίας ενστόλων…

Νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη: Εποπτευόμενοι χώροι χρήσης ναρκωτικών στους ΟΤΑ
-

Δυνατότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών (ΧΕΧ) παρέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως επισημαίνεται, οι ΧΕΧ θα μπορούν να λειτουργούν και υπό μορφή κινητών μονάδων ενώ, το είδος, ο τύπος και οι προϋποθέσεις τους λειτουργίας τους θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Στις ρυθμίσεις προβλέπεται μεταξύ άλλων και η δυνατότητα του Συνηγόρου του Πολίτη να διενεργεί έρευνες ανεξάρτητα από τυχόν παράλληλη εξέλιξη ποινικής δίκης ή διαδικασίας, για περιστατικά αυθαιρεσίας στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και των υπαλλήλων των Καταστημάτων Κράτησης.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τίτλο, «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» θα ξεκινήσει την Τρίτη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ