Κοινωνία

07 Φεβρουαρίου 2020 11:56 Τελευταία ενημέρωση : 07 Φεβρουαρίου 2020 17:52

Συλλήψεις για τα “τάγματα εφόδου” στην Μόρια

Διάβασέ μου το...

Τα «τάγματα εφόδου» κυκλοφορούσαν τις νυχτερινές ώρες στο νησί κρατώντας στειλιάρια και ελέγχοντας Έλληνες και ξένους, σύμφωνα με καταγγελίες.

Συλλήψεις για τα “τάγματα εφόδου” στην Μόρια
-

Επτά άτομα συνελήφθησαν στην Μόρια  το βράδυ της Πέμπτης και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες, 5 Έλληνες και 2 αλλοδαποί, 17 έως 24 ετών, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, στην είσοδο του χωριού της Μόριας, ενώ από την έρευνα στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδος και κουκούλα full face.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την - από κοινού - διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ακόμα και αναζητούνται 2 ανήλικα άτομα (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Λέσβος - τάγμα εφόδου - ρόπαλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ