Κοινωνία

25 Φεβρουαρίου 2020 13:29 Τελευταία ενημέρωση : 25 Φεβρουαρίου 2020 21:50

Παραδόθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου

Διάβασέ μου το...

Τα τρία αδέλφια του, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Παραδόθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου
-

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ο τέταρτος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, ο 37χρονος μετέβη το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου παραδόθηκε οικειοθελώς. Εκτελώντας το σχετικό ένταλμα που εξέδωσε προηγουμένως η ανακρίτρια, αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν.

Την Τετάρτη, ο 37χριονος αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια, μαζί με τους τρεις συγκατηγορούμενους και αδελφούς του. Όπως δηλώνει ο συνήγορος του, Αθανάσιος Αλεξόπουλος, "υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Δεν κρατούσαν όλοι ένα μαχαίρι. Ο εντολέας μου δεν γνώριζε ότι ο αδελφός του είχε επάνω του το μαχαίρι".

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο δράστης κατάφερε στο θύμα 13 μαχαιριές. Απο αυτές, οι 12 ήταν επιφανειακές, ενώ ένα προκάλεσε τρώση του μυοκαρδίου. Το θύμα έχασε πολύ αίμα και όταν έφτασε στο νοσοκομείο βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου. 

Τα τρία αδέλφια, κρατούν αποστάσεις από τον 20χρονο που μαχαίρωσε το θύμα. Υποστηρίζουν πως ο 45χρονος με τον 32χρονο πρώην υπάλληλο είχαν ανταλλάξει υβριστικά μηνύματα,  με τον ντελιβερά να απειλεί πως θα τον καταγγείλει στην επιθεώρηση εργασίας. Ισχυρίζονται πως πήγαν στο κατάστημα για να του ζητήσουν το λόγο, για την απόλυση του αδελφού τους και όχι για να του κάνουν κακό.

Ο 20χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, φαίνεται να μην  έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του. 

Ήδη, τα τρία αδέλφια του, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση (ηλικίας 32, 17 και 20 ετών) οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Εις βάρος όλων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού. Επιπλέον, ο 20χρονος, ο οποίος κατά τη δικογραφία τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον άτυχο επιχειρηματία κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Όλοι τους παραμένουν υπό κράτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ