Κοινωνία

01 Ιουνίου 2020 15:17 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουνίου 2020 22:05

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε η Αττική - Ποτάμια οι δρόμοι

Διάβασέ μου το...

"Ανοιξαν" οι ουρανοί και σφοδρή χαλαζόπτωση "χτύπησε" πολλές περιοχές. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε η Αττική - Ποτάμια οι δρόμοι
-

Ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρς στην Αττική. 

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια προάστια, με τις βροχοπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες, οι οποίες συνοδεύτηκαν από χαλαζοπτώσεις σε Πεύκη, Κηφισιά και Λυκόβρυση.  σε Μαρούσι, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση και Ανω Λιόσια.

Όπως έδειξε η εικόνα της καταιγίδας μέσα από το «μάτι» του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-10, το ασυνήθιστο ύψος του καταιγιδοφόρου νέφους έφτασε τα δέκα χιλιόμετρα.

Αττική - κακοκαιρία

Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής καταγράφηκαν 27 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία περίπου ώρα, ενώ σε στο Μαρούσι 29 χιλιοστά βροχής στο ίδιο διάστημα.

Αττική - κακοκαιρία

Έντονα ήταν και τα φαινόμενα  σε Μενίδι, Καματερό, Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία, πλην δύο κλήσεων για άντληση υδάτων.

Αθήνα - κακοκαιρία - καταιγίδες

Νωρίτερα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, στο οποίο αναφέρει ότι βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν τη χώρα σήμερα και αύριο.

Αθήνα - κακοκαιρία - καταιγίδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ