Κοινωνία

04 Ιουνίου 2020 15:22 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2020 22:09

Συλλήψεις για τα επεισόδια και τις φθορές στο Κολωνάκι

Διάβασέ μου το...

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τετάρτης.

Συλλήψεις για τα επεισόδια και τις φθορές στο Κολωνάκι
-

Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης πορείας διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία για την ανθρωποκτονία στις ΗΠΑ του Τζόρτζ Φλόιντ.

Πρόκειται για :

  • Δύο άτομα, ελληνικής υπηκοότητας, που κατηγορούνται για επιθέσεις με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων και
  • Δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας και ένα αλλοδαπό, που κατηγορούνται για φθορές σε καταστήματα στην Πλατεία Κολωνακίου και επιθέσεις με ρίψη μαρμάρων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Επιπρόσθετα ο αλλοδαπός χρησιμοποίησε πυροσβεστήρα κατά των αστυνομικών και εκσφενδόνισε σε βάρος τους μεταλλικό αναλόγιο, προκαλώντας ζημιές σε τρία υπηρεσιακά δίκυκλα.
Κολωνάκι - φθορές - βιτρίνες - επεισόδια

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων απαγγέλθηκαν -κατά περίσταση- κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος από κοινού και παράνομη οπλοχρησία.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από όπου ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για την δίκη τους για τις 16 Ιουνίου.

Και οι πέντε με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί 15 με 20 άτομα.

Κολωνάκι - φθορές - βιτρίνες - επεισόδια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ