Κοινωνία

03 Φεβρουαρίου 2021 08:27 Τελευταία ενημέρωση : 03 Φεβρουαρίου 2021 14:59

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: μαρτυρία ότι “βρέθηκαν τα συντρίμμια”

Διάβασέ μου το...

Η πληροφορία, η κινητοποίηση των Αρχών και η πορεία των ερευνών για τον επί τέσσερις μέρες αγνοούμενο πιλότο.

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος: μαρτυρία ότι “βρέθηκαν τα συντρίμμια”
-

Κυνηγός από το Δίκορφυο Ζαγορίου ενημέρωσε στις 8 το πρωί της Τρίτης ότι είδε από μακριά τα συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Στο Δίκορφο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας ενώ στην έρευνα μετέχει κι ένα αεροσκάφος τύπου Καναντέρ.

Οι πληροφορίες για εντοπισμό του αεροσκάφους ωστόσο ελέγχονται καθώς ο κυνηγός που ισχυρίστηκε ότι εντόπισε συντρίμμια δεν έχει καμία επικοινωνία με τις αρχές από την στιγμή που έδωσε την πρώτη πληροφορία.

Το σημείο ωστόσο θα ελεγχθεί σχολαστικά ενώ παράλληλα η έρευνα εξελίσσεται και σε άλλες περιοχές του Ζαγορίου.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί την Κυριακή και σε αυτό επέβαινε ένας 32χρονος άνδρας πιλότος, ο οποίος πραγματοποιούσε την τελευταία πτήση του πριν από το πτυχίο του.

Ο άνδρας, ιρακινής υπηκοότητας που τα τελευταία χρόνια ζούσε με την οικογένειά του στην Κοζάνη, έφυγε το πρωί της Κυριακής από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, χωρίς πλάνο προσγείωσης, αλλά με σκοπό να επιστρέψει στην Κοζάνη.

Μετά τις 12 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής, που έδωσε το τελευταίο του στίγμα, χάθηκε από τα ραντάρ και ξεκίνησαν οι έρευνες για την ανεύρεσή του.

Οι κακές καιρικές συνθήκες, με βροχή και πυκνή ομίχλη, στην περιοχή του Ζαγορίου δεν είχαν αποτέλεσμα μέχρι χθες.

Ωστόσο, αποδείχθηκε ψυεδής η πληροφορία και οι έρευνες ξεκίνησαν απο την αρχή.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ