Κοινωνία

07 Απριλίου 2021 20:35

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ σε διαφήμιση… εν αγνοία της (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εταιρεία καλλυντικών διαφημίζει κρέμα στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας φωτογραφία της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, εν αγνοία της.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ σε διαφήμιση… εν αγνοία της (βίντεο)
-

Του Μανώλη Ασαριώτη

Σε ιστοσελίδα για τη διαφήμιση μίας αντιγυραντικής κρέμας χρησιμοποιείται, εν αγνοία της, η φωτογραφία τής εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διαφήμιση, η Ιωάννα Ροτζιώκου είναι μία απλή συνοριοφύλακας, που υπηρετεί στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και πριν από λίγο καιρό θεώρησε πλαστό ένα ταξιδιωτικό έγγραφο, επειδή η ημερομηνία γέννησης τής κατόχου δεν ταίριαζε με την εμφάνισή της. Χρησιμοποιούσε το διαφημιζόμενο προϊόν και έμοιαζε πολύ νεότερη.

Η συγκεκριμένη κρέμα διαφημίζεται σε περισσότερες από επτά γλώσσες και σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούν φωτογραφίες γυναικών, που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας ή ένοπλες δυνάμεις, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Δελτίο Ειδήσεων - εκπρόσωπος Τύπου - ΕΛΑΣ

Λόγω της πανδημίας και της αύξησης των διαδικτυακών πωλήσεων, το 2020 αυξήθηκαν σε σχέση με το 19 και οι διαδικτυακές απάτες κατά 13 τοις εκατό.

Η αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί με προϊόντα που παρουσιάζονται "θαυματουργά" και "πάμφθηνα".

"Σε περίπτωση, που κάποιος πολίτης αντιληφθεί ότι χρησιμοποιούν εν αγνοία του τα στοιχεία ή τη φωτογραφία του για διαφημιστικούς λόγους, θα πρέπει να υποβάλει μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως έκανε και η εκπρόσωπος της αστυνομίας, προκειμένου να αναλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την έρευνα για την απάτη", τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις σήμερα

Φονικό στη Μακρινίτσα: σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σπείρα διακινούσε επικίνδυνα αναβολικά (εικόνες)

Σχολεία - Κεραμέως: Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη την χώρα