Κοινωνία

06 Μαΐου 2021 13:28 Τελευταία ενημέρωση : 06 Μαΐου 2021 20:33

Εργατική Πρωτομαγιά: Επεισόδια στην συγκέντρωση

Διάβασέ μου το...

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας στην συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Εργατική Πρωτομαγιά: Επεισόδια στην συγκέντρωση
-

 

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας στην συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν μολότοφ, ενώ τραυματίστηκε και μια γυναίκα αστυνομικός. Η ένταση σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου.

Oι διαδηλώτες πέταξαν μπογιές στην Τραπεζα της Ελλάδος, ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Συγκέντρωση - Αθήνα  - επεισόδια

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται «Σήμερα (Πέμπτη 6 Μαΐου 2021), στο πλαίσιο του εορτασμού της "Εργατικής Πρωτομαγιάς", πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας οι παρακάτω συναθροίσεις-πορείες:

  1. Την 10.00 ώρα, με πρωτοβουλία του ΠΑ.Μ.Ε πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (3.500) περίπου ατόμων στην Πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι την 11.40 ώρα, οπότε και αποχώρησαν. 
  2. Την 11.00 ώρα, με πρωτοβουλία διαφόρων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Φοιτητικών Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκαν συναθροίσεις (2.500) περίπου ατόμων στον άξονα των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Πλατείας Κοραή και της Πλατείας Κλαυθμώνος. 

Οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν τμηματικά μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου, Πλατείας Συντάγματος, Όθωνος, Βασ. Αμαλίας και Πανεπιστημίου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου η πορεία ολοκληρώθηκε την 13.30 ώρα. Κατά την ολοκλήρωση της πορείας στην οδό Πανεπιστημίου, ομάδα ατόμων που αποσπάσθηκε από τον κύριο όγκο, έρριψε προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που ακολουθούσαν (4) μολότοφ, χωρίς να σημειωθούν όμως υλικές ζημίες ή τραυματισμοί. Στο διάστημα των συγκεντρώσεων-πορειών, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις ανωτέρω οδούς».

Συγκέντρωση - Αθήνα  - επεισόδια

Συνδικάτα και ομοσπονδίες από όλη την χώρα προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς.

Το κάλεσμα έγινε από την ΑΔΕΔΥ, και το ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κλπ. Στην συγκέντρση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναστολές Μαΐου: Το χρονοδιάγραμμα για τις αιτήσεις

Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1: Ειδική μέριμνα για εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς

Η γυναίκα που γέννησε 9δυμα! (εικόνες)