Κοινωνία

24 Ιουνίου 2021 06:55 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιουνίου 2021 11:22

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες

Διάβασέ μου το...

Η κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών και των υπόλοιπων θυμάτων του ιερέα που τους έριξε το βιτριόλι.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες
-

(πηγή εικόνας: in.gr)

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.

Οι μητροπολίτες Δρυινουπόλεως, Γουμενίσης, Κασανδρείας, Κηφισίας, Ζακύνθου και Γλυφάδας καθώς και ο αρχιμανδρίτης Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων και ο αστυνομικός που επενέβη, έπεσαν θύματα του ιερέα που με μανία τους επιτέθηκε με βιτριόλι την ώρα που μόλις είχαν αποφασίσει την καθαίρεσή του.

Κύριλλος - Μητροπολίτης Κηφισίας - Αμαρουσίου - Ωραπου - Κωνσταντίνος Μισιακούλης

Κανένας από τους μητροπολίτες δεν υπέστη ανήκεστο βλάβη. Σοβαρότερη ήταν η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Κύριλλου, ο οποίος κινδύνεψε να χάσει το μάτι του, όμως τελικά διέφυγε τον κίνδυνο. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η υγεία του δεν εμπνέει κανέναν κίνδυνο.

ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ - ΕΠΙΘΕΣΗ  - ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ

Ούτε ο γραμματέας των δικαστηρίων, αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος δέχθηκε σημαντική ποσότητα του υγρού στο λαιμό, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη. Ωστόσο θα παραμείνει για νοσηλεία στο ΚΑΤ. Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, "με έσωσαν τα ράσα. έπεσε επάνω στην πλάτη μου όλο το ύγρό. Τα ράσα μου έλιωσαν αμέσως", ενώ αποκάλυψε και τις απειλές που εκστόμισε ο δράστης προς τους ιερωμένους, ακόμη και την ώρα που φορούσε χειροπέδες

Μητροπολίτης Άρτης - Καλλίνικος - Κωνσταντίνος Κορομπόκης

Πρώτος πήρε εξιτήριο ήταν ο Μητροπολίτης Άρτης, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», περιγράφοντας τη μανία του δράστη, ο οποίος έβγαλε από την τσάντα του τα δύο λίτρων γυάλινα μπουκάλια και τα έριξε στα πρόσωπά του με ιδιαίτερη ευστοχία.

Οι μητροπολίτες Κηφισίας, Γουμενίσσσης, Δρυινουπόλεως και Κασανδρείας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου και παρέμειναν το βράδυ στο νοσοκομείο ώστε να γίνει η κατάλληλη αγωγή στις πληγές τους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δικηγόρος του δράστη δήλωσε πως ο εντολέας του χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης.

Μητροπολ?της Κασσανδρε?ας - Νικ?δημος - Κωνσταντίνος Κορακής

Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα ράσα. Κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα” τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου πήραν εξιτήριο από το ΚΑΤ. Στο ΚΑΤ έχει παραμείνει ο Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου. 

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» παραμένουν και οι τέσσερις νοσηλευόμενοι σε αυτό, προκειμένου να υποβληθούν σε επανέλεγχο. Το πιο πιθανό είναι ότι σήμερα θα λάβουν εξιτήριο άπαντες, πιθανώς πλην ενός Μητροπολίτη.

“Καθόμασταν απ΄έξω και άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει κανένας αν δεν φορούσε ράσα" είπε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιες 2021 – ΕΠΑΛ: Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται οι υποψήφιοι

Καιρός: καύσωνας και αφρικανική σκόνη την Πέμπτη

Τέξας – Εμβόλιο: Πάνω από 150 αρνητές - εργαζόμενοι σε νοσοκομείο απομακρύνθηκαν από τη δουλειά τους