Κοινωνία

05 Σεπτεμβρίου 2021 17:19 Τελευταία ενημέρωση : 05 Σεπτεμβρίου 2021 23:55

Μίκης Θεοδωράκης: Πώς θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα και η ταφή του

Διάβασέ μου το...

Μία ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη. Στον Γαλατά η ταφή του.

Μίκης Θεοδωράκης: Πώς θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα και η ταφή του
-


Διευκρινίσεις σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων δίνει το ΚΚΕ, κατόπιν συνεννόησης με τη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος «σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00 το απόγευμα και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 14.00. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία». 


Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα - Εθνικός Ύμνος: χειρόγραφο του Νικόλαου Μάντζαρου (βίντεο)

ΑΝΤ1: το Δελτίο Ειδήσεων ζωντανά από τα Χανιά την Κυριακή (βίντεο)

Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Έδεσσα (εικόνες)