Κοινωνία

21 Σεπτεμβρίου 2021 06:04 Τελευταία ενημέρωση : 21 Σεπτεμβρίου 2021 15:05

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κάηκαν σπίτια - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Προληπτική εκκένωση οικισμών.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κάηκαν σπίτια - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο (βίντεο)
-

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε τέσσερις διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει μέτωπο αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε 4-5 σπίτια και πολλά καμένα αυτοκίνητα.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΦΩΤΙΑ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” πως δεν μπορεί να ήταν τυχαία τα πολλά μέτωπα που ξέσπασαν μέσα στη νύχτα, εκτιμώντας πως πρόκειται για έργο εμπρησμού. Παράλληλα ανέφερε πως υπήρξαν τουλάχιστον 4 προσαγωγές υπόπτωνΑπό την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πολιτισμού του Μαραθώνα, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, τόνισε πως η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΦΩΤΙΑ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Πολλοί κάτοικοι εγκατάλειψαν τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε από τους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφέρε το μήνυμα.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΦΩΤΙΑ - ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έδωσαν ολονύχτια “μάχη” με τις φλόγες 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρύθμιση οφειλών σε 100 και 120 δόσεις: Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Κορονοϊός - ΕΟΔΥ: τα 156 σημεία για δωρεάν rapid test την Τρίτη

Καιρός: τοπικές βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ