Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2021 07:36 Τελευταία ενημέρωση : 28 Σεπτεμβρίου 2021 16:38

Σεισμός στην Κρήτη: τρόμος από τις συνεχείς δονήσεις (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σε σκηνές πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι των χωριών που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό της Δευτέρας. Δεκάδες οι μετασεισμοί μέχρι το πρωί.

Σεισμός στην Κρήτη: τρόμος από τις συνεχείς δονήσεις (εικόνες)
-

Νύχτα τρόμου στο Ηράκλειο μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας. Οι μετασεισμοί κράτησαν ξύπνιους τους περισσότερους κατοίκους, ιδιαίτερα στα χωριά που επλήγησαν περισσότερο.

Λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών, ενώ έως σήμερα το πρωί ακολούθησαν άλλοι 14 μετασεισμοί έως 3,7 Ρίχτερ. "Οι μετασεισμοί αυτοί κάνουν την κατάσταση αρκετά επικίνδυνη για τους κατοίκους όταν κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης και στα χωριά που υπέστησαν βλάβεςτόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μέχρι το βράδυ πάντως είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση εγκατάστασης των σκηνών στις οποίες διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου που αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτά από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

Οι Αρχές αποφάσισαν να στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες και όλοι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους.

Παράλληλα, ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας στήθηκε μέσα σε σκηνή του στρατού και έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκριμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση. Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

«Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν δύναται να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες» ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

Πάντως σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη τη χθεσινή νύχτα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου φιλοξενήθηκαν δύο πολίτες του Αρκαλοχωρίου που λόγω σοβαρού χρόνιου νοσήματος ήταν ασφαλέστερο να φιλοξενηθούν σε νοσοκομειακή δομή και όχι στις σκηνές που έχουν στηθεί.

Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, βρίσκονται σε επιφυλακή.

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΡΗΤΗ

Ειδήσεις σήμερα:

ΤτΕ: Αύξηση στις καταθέσεις

Φωτιά στην Ηλεία (εικόνες)

Βέροια: Καλλιεργούσαν …ποταμίσια κάνναβη (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ