Quantcast

Κοινωνία

30 Σεπτεμβρίου 2021 09:05 Τελευταία ενημέρωση : 30 Σεπτεμβρίου 2021 15:35

Επίθεση με βιτριόλι: η Ιωάννα Παλιοσπύρου καταθέτει ως μάρτυρας

Διάβασέ μου το...

Να εξιστορήσει τον εφιάλτη που έχει βιώσει, σε δικαστές και ενόρκους, καλείται το θύμα της επίθεσης. Αμφίβολη η παρουσία της κατηγορούμενης στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Επίθεση με βιτριόλι: η Ιωάννα Παλιοσπύρου καταθέτει ως μάρτυρας

Απέναντι στους δικαστές και τους ενόρκους που θα κρίνουν τη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι το πρωί της 20ης Μαΐου 2020, βρίσκετα σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία έφτασε στο δικαστήριο στις 9.00 το πρωί, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της. 

«Μπορεί και να έρθει η κατηγορούμενη, θα περιμένουμε λίγο. Το θέμα είναι ότι είναι εδώ η Ιωάννα, η οποία θα πρέπει σήμερα να εξιστορήσει όσα βίωσε», δήλωσε ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

Όπως επεσήμανε ο συνήγορος, σχετικά με τα πρόσωπα που φέρονται να βοήθησαν την κατηγορούμενη, «εμείς με βάση κάποια στοιχεία, θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να καλέσει κάποιους ανθρώπους, να καταθέσουν ως μάρτυρες, όταν θα εξαντλούνται οι μάρτυρες κατηγορίας».


Η Ιωάννα Παλαιοσπύρου με την κατάθεση της θα ανοίξει την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που προκάλεσε συγκίνηση σε χιλιάδες πολίτες.


Το θύμα της ακραίας επίθεσης θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για να εξιστορήσει όσα έγιναν εκείνο το πρωί. Το πρωί που ακολουθώντας μία ρουτίνα για να πάει στη δουλειά της στην Καλλιθέα, ούτε θα μπορούσε να φανταστεί πως πλησιάζοντας το ασανσέρ για να ανέβει στο λογιστικό γραφείο, απείχε μόνο μερικά δευτερόλεπτα από τη διακινδύνευση της ζωής της, από μία ραγδαία και βάναυση αλλαγή σε ότι έκανε ως τότε. Θα εξιστορήσει όμως και για το «μετά».

Ιωάννα - Δικαστήρια Ευελπίδων - Καλημέρα Ελλάδα

Γιατί η 35χρονη Ιωάννα, δεκαέξι μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις επεμβάσεις και θεραπείες που απαιτούνται ώστε να μπορεί να επανέλθει «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να γίνω φυσιολογικός άνθρωπος» , όπως έγραψε και η ίδια σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ιωάννα Παλιοσπύρου - Το Πρωινό

Πιθανότατα έχοντας πίσω της ένα άδειο εδώλιο, αφού η 37χρονη κατηγορουμένη δεν αναμένεται να θελήσει να μεταχθεί από τις φυλακές στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα επιχειρήσει να καταθέσει όσα η ίδια νομίζει πως πρέπει να γνωρίζουν τα επτά μέλη της σύνθεσης του Κακουργιοδικείου, αλλά και να απαντήσει σε όσα την ρωτήσουν δικαστές και δικηγόροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο της, Απόστολο Λύτρα, η Ιωάννα είναι έτοιμη για την σημερινή διαδικασία, όσο κι αν αυτό είναι οδυνηρό για αυτήν και έτοιμη να δεχθεί όλες τις ερωτήσεις.

Εκείνο ωστόσο που δεν ξέρει να απαντήσει, γιατί και η ίδια δεν έχει απάντηση, είναι το γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση.

Ιωάννα - Δικαστήρια Ευελπίδων - Καλημέρα Ελλάδα

Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το δικαστήριο, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για την προσωπικότητα της δράστιδας, η οποία μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί αόριστα στα αίτια της επίθεσης κάνοντας λόγο για μία πεποίθηση της πως η Ιωάννα είχε εμπλοκή σε προσωπικό της πρόβλημα.

Η 37χρονη φαίνεται να πίστευε πως η Ιωάννα σχετιζόταν με έναν άντρα με τον οποίο επεδίωκε να σχετιστεί σοβαρά η ίδια. Ο άντρας, 40 ετών, θα καταθέσει στο δικαστήριο, όπως κατέθεσε και στο προηγούμενο στάδιο της ποινικής υπόθεσης. «Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 37χρονη κατηγορουμένη και διατηρεί μαζί της "ελεύθερη ερωτική σχέση" μέχρι και σήμερα» ανέφερε στο διαβιβαστικό της η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη της δράστιδος. Ο

Ιωάννα Παλιοσπύρου - πρωτοδικείο

40χρονος έχει καταθέσει ότι είχε επικοινωνία, μέσω της εφαρμογής messenger, ελάχιστες φορές με την Ιωάννα, επικοινωνία που σταμάτησε ένα χρόνο πριν την επίθεση που δέχθηκε η 35χρονη γυναίκα.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να διερευνήσουν αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιωάννας, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεισμός στην Νίσυρο: τρεις δονήσεις σε 65 λεπτά

100 - 120 δόσεις: λήξη διορίας για την επανένταξη στην ρύθμιση

Κορονοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου: η πλατφόρμα για υγειονομικούς και άτομα 60 ετών και άνω