Κοινωνία

14 Οκτωβρίου 2021 16:04

“Μπάλλος” – Αττική: κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

“Μπάλλος” – Αττική: κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή
-

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Κλειστά τα απογευματινά - επσερινά σχολεία την Πέμπτη

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η Περιφέρεια Αττικής έγινε γνωστό ότι "Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική τις επόμενες ώρες, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διακόπτεται σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου σε όλη την Αττική, η  δια ζώσης λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η διακοπή της λειτουργίας τους αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας".

Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 15/10/2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλοι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Περιφέρειες:

  • Αττικής,
  • Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής),
  • Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας),
  • Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας).

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Μπάλλος” – Αττική: το 112 έστειλε μήνυμα για αυξημένη προσοχή

28η Οκτωβρίου - παρέλαση: τι αλλάζει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λίβανος: Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Βηρυτό (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ