Κοινωνία

19 Οκτωβρίου 2021 13:57 Τελευταία ενημέρωση : 19 Οκτωβρίου 2021 20:32

Αποφυλάκιση Πατέλη: Αντιδράσεις για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας

Διάβασέ μου το...

Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου συνεργού στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε αντιδράσεις. Η ανάρτηση Τσίπρα και η απάντηση της ΝΔ.

Αποφυλάκιση Πατέλη: Αντιδράσεις για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας
-

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αποφυλακιστεί με όρους ο πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής ένα χρόνο μετά την καταδίκη του.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο πυρηνάρχης της Νίκαιας αποφυλακίζεται για οικογενειακούς λόγους υγείας από τις φυλακές Δομοκού με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η απόφαση να αποφυλακιστεί, με όρους, ο πυρηνάρχης Νίκαιας που έχει καταδικαστεί σε 10έτη κάθειρξη και δύο μήνες για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έχει προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειας του μουσικού.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου και Ελευθερία Τομπατζόγλου εξέδωσαν ανακοίνωση και σχολιάζουν ότι «όταν οι συμπάθειες δεν κρύβονται έχουμε αποφάσεις σαν αυτή του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας».

Παράλληλα ασκούν κριτική τόσο στην απόφαση όσο και στην εισαγγελική πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τι εννοούσε ο εισαγγελέας της έδρας ισχυριζόμενος ότι : ‘δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα  τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους, ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών’,  σκεπτικό το οποίο υιοθετήθηκε και από το δικαστήριο. Προφανώς , για την πλειοψηφία της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου  οι δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι όταν είναι ναζιστές».

Την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, σχολίασε με ανάρτηση στο κοινωνικά δίκτυα και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.

«Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πατέλης καταδικάζεται σε 122 μήνες φυλάκισης.

Αφήνεται ελεύθερος με αναστολή.

«Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα»

Οδ. Ελύτης», έγραψε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα 

«Ο κ. Τσίπρας, προσπαθεί να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής του χρησιμοποιώντας  οτιδήποτε συμβαίνει στην επικράτεια προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΝΔ και σημειώνει, «Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι: 

  1. Η Δικαιοσύνη στα κράτη δικαίου είναι ανεξάρτητη. Ο κ. Τσίπρας κάνει στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης απόφαση δικαστηρίου και δη του Εφετείου Αθηνών, στην οποία προφανώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει άλλη κρατική λειτουργία. 
  2. Με τη Χρυσή Αυγή μαζί κατέβαιναν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά. Μαζί οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και οι υπόδικοι βουλευτές της ΧΑ συμμετείχαν και φωτογραφίζονταν σε επικοινωνιακές παραστάσεις στο Καστελόριζο. Μαζί υπερψήφιζαν κρίσιμα νομοσχέδια όπως την απλή αναλογική λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Οι μαϊμού εταιρείες δημοσκοπήσεων που έστηνε έδιναν στη Χρυσή Αυγή 10% λίγες εβδομάδες πριν μείνει εκτός Βουλής. Ενώ με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές εκλογών άλλαξαν προς το ευνοϊκότερο οι ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και καταργήθηκε η στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. 
  3. Να του θυμίσουμε επίσης ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν βρισκόταν αίθουσα για να ολοκληρωθεί η δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης. 

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οδηγήθηκε η Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε η Δίκη της Χρυσής Αυγής που οδήγησε τους νεοναζί στη φυλακή. Και με τον νέο Ποινικό Κώδικα που προτείνει η Κυβέρνηση αυξάνονται τα όρια πραγματικής έκτισης ποινής στα τρία πέμπτα και τα τέσσερα πέμπτα, από δύο και τρία πέμπτα αντιστοίχως. 

Ο κ. Τσίπρας θέλει να τα ξεχάσει. Οι πολίτες ξέρουν και θυμούνται»

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Κάρπαθο: καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Κορονοϊός - Ανεμβολίαστοι: Δύο ακόμη νέοι νεκροί

Λιάγκας: Σκληρή απάντηση σε Παπαθωμά - Πετράκο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ