Κοινωνία

24 Οκτωβρίου 2021 13:17 Τελευταία ενημέρωση : 24 Οκτωβρίου 2021 20:51

Καταδίωξη στο Πέραμα: Το στοιχείο “κλειδί” στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Διάβασέ μου το...

Οι επτά αστυνομικοί κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και θα απολογηθούν την Τετάρτη. Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Θεοδωρικάκος.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Το στοιχείο “κλειδί” στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
-

Έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη στην καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου, διενεργεί η ΕΛΑΣ, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό θα πρέπει να αξιολογηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ειδικότερα, ο υπουργός ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο αιματηρό γεγονός.

Στη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ τα όπλα των αστυνομικών έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.

Παράλληλα, "φως" στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων, από τη στιγμή που ξεκίνησε η καταδίωξη, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι επτά αστυνομικοί, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της για τον πειθαρχικό έλεγχο των ανδρών της ΔΙΑΣ μετά την συμπλοκή στο Πέραμα, αναφέρει ότι «ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ζητά πειθαρχικό έλεγχο – εξπρές για τους ήρωες της ΔΙΑΣ, αναφορικά με την συμπλοκή στο Πέραμα. Είναι πραγματικά «αξιοθαύμαστη» η σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. όταν πρόκειται να τιμωρήσει ήρωες της πρώτης γραμμής, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις καταχραστών δημοσίου χρήματος, εγκληματικές οργανώσεις λευκών κολλάρων, δολοφόνους δημοσιογράφων κλπ. Η Ελληνική Λύση απαιτεί την άμεση απαλλαγή των ανδρών της ΔΙΑΣ, όπως θα είχε ήδη γίνει σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα».

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την στάση της στη δολοφονία του νεαρού Ρομά χθες στο Πέραμα, διατυπώνει με ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, στην οποία αναφέρει ότι: «'Ανδρες της ΔΙΑΣ γαζώνουν με 30+ σφαίρες και δολοφονούν άοπλο 20χρονο Ρομ, ενώ τραυματίζουν έναν ακόμα εξίσου άοπλο. Και η κυβέρνηση αν δεν συγχαίρει την δολοφονία βλ. @AdonisGeorgiadi, ασχολείται με τρικάκια ως το μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο 'όπλο' κατά της ανθρωπότητας».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα - Ρομά: οργή για τον θάνατο του νεαρού πατέρα από τα πυρά της ΔΙΑΣ

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έγινε... κέρινο ομοίωμα (εικόνες)

Ινδία: Μαϊμού πέταξε τούβλο από τον 2ο όροφο και σκότωσε άνδρα