Κοινωνία

16 Νοεμβρίου 2021 07:26 Τελευταία ενημέρωση : 16 Νοεμβρίου 2021 11:16

ΗΣΑΠ: Φονική σύγκρουση συρμών στον Άγιο Νικόλαο

Διάβασέ μου το...

Πέθανε ένας από τους εργαζόμενους που τραυματίστηκαν κατά την σφοδρή πρόσκρουση. Προβλήματα στα δρομολόγια του ηλεκτρικού.

ΗΣΑΠ: Φονική σύγκρουση συρμών στον Άγιο Νικόλαο
-

Υπέκυψε στα τραύματά του ένας από τους εργαζόμενους που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση συρμών στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Ένα μηχάνημα έργου, που χρησιμοποιείται για τη λείανση των σιδηροδορμικών γραμμών, παρουσίασε πρόβλημα στα φρένα και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Προκειμένου να ακινητοποιηθεί, τοποθετήθηκε ένα τρένο για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του.

Άγιος Νικόλαος - ΗΣΑΠ - σύγκρουση συρμών

Η σύγκρουση των βαγονιών ήταν σφοδρότατη, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες από το σημείο.

Άγιος Νικόλαος - ΗΣΑΠ - σύγκρουση συρμών

Τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο ένας εξ αυτών (σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 45 ετών) δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Άγιος Νικόλαος - ΗΣΑΠ - σύγκρουση συρμών

Όπως τόνισε νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαος Χαιρέτας, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για την απομάκρυνση του βαρέος μηχανήματος από τις γραμμές, με αποτέλεσμα να προκύψουν προβλήματα στα δρομολόγια στη γραμμή Ομόνοια-Πειραιάς.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.»

Άγιος Νικόλαος - ΗΣΑΠ - σύγκρουση συρμών

Ειδήσεις σήμερα:

ATP Finals - Τσιτσιπάς: Ποδαρικό με το... αριστερό (βίντεο)

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Καιρός: τοπικές βροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Τρίτη