Κοινωνία

25 Δεκεμβρίου 2021 08:18 Τελευταία ενημέρωση : 25 Δεκεμβρίου 2021 20:10

Πάρος – Ναυάγιο: πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες

Διάβασέ μου το...

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος. Δεκάδες άλλοι διασώθηκαν από τα παγωμένα νερά.

Πάρος – Ναυάγιο: πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες
-

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας με μετανάστες η οποία σημειώθηκε χθες ανοιχτά της Πάρου, όταν ιστιοφόρο που μετέφερε τουλάχιστον 80 ανθρώπους αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα τουλάχιστον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα βρέφος).

Το λιμενικό σώμα διέσωσε από το ναυάγιο του σκάφους 63 από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο (61 άνδρες, 2 γυναίκες). Μεταφέρθηκαν όλοι με ασφάλεια στην Πάρο. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

Πάρος - ναυάγιο

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Πάρος - ναυάγιο

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά την δυσχερή θέση που βρέθηκε ιστιοφόρο σκάφος (α.λ.σ.).

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή συνολικά επιχείρησαν και επιχειρούν ένα  Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε  περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα  αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα  ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα  αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα  παραπλέοντα πλοία, στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιώτες δύτες.

Οι διασωθεντες μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του οικείου Δήμου, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά μερικοί εκ των επιβαινόντων, στο σκάφος που αναποδογύρισε επέβαιναν περίπου ογδόντα άτομα. Το εν λόγω σκάφος έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα Πάρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας: Άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ οδηγούσε

Euroleague - κορονοϊός: Αναβολές παιχνιδιών λόγω κρουσμάτων

Ο καιρός τα Χριστούγεννα: ήλιος και τοπικές βροχές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ