Κοινωνία

04 Απριλίου 2022 11:46

Ρούλα Πισπιρίγκου: η απολογία στην ανακρίτρια για κεταμίνη και Τζωρτζινα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Ρούλα Πισπιρίγκου: η απολογία στην ανακρίτρια για κεταμίνη και Τζωρτζινα (εικόνες)
-

Γύρω στις 11:45 αναχώρησε από την ΓΑΔΑ και σε λίγα λεπτά, έφτασε στην Ευελπίδων, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο η Ρούλα Πισπιρίγκου, συνοδευόμενη από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Κατά την άφιξή της στον χώρο -που έγινε από άλλη είσοδο για την αποφυγή λιντσαρίσματος- η Ρούλα Πισπιρίγκου, που φορούσε κουκούλα με τα μέτρα ασφαλείας της να είναι "δρακόντεια", έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από τον κόσμο που είχε μαζευτεί και φώναζε "εάν σκότωσε και τα άλλα της παιδιά".

Τι αναφέρει το απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην Ανακρίτρια

Απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της παρέδωσε στην 18η ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρεται να αρνείται την κατηγορία, επικαλούμενη ως κύριο επιχείρημα της την πιθανότητα ιατρικού λάθους στο καταληκτικό επεισόδιο του παιδιού της. Η 33χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Κατά την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμινης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Η κατηγορούμενη αμφισβητεί την άτυπη πληροφόρηση

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο Νοσοκομείο Παίδων που φαίνεται να επισημαίνεται στα στοιχεία τη υπόθεσης, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη πως γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική. ?

Ρούλα Πισπιρίγκου - μεταγωγή - ανακριτής

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση της μητέρας έναντι των στοιχείων των Αρχών, που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, προσέρχεται σε απολογία αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ρούλα Πισπιρίγκου - μεταγωγή - ανακριτής

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος , αναφερόμενος παράλληλα σε "λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας".

Ρούλα Πισπιρίγκου - μεταγωγή - ανακριτής

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αποκάλυψε ακόμη πως πρόσωπο που παρέστη στην κηδεία της 9χρονης Τζωρτζίνας του είπε πως το τάμπλετ της μικρής, που η μητέρα της επέμεινε να το βάλει στα χέρια του παιδιού και να ταφεί με αυτό, «χτυπούσε» και ελάμβανε ειδοποιήσεις την ώρα της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής της, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως από αυτό μπορούν να ανασυρθούν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρουγκάλας για Πισπιρίγκου: το τάμπλετ της Τζωρτζίνας “χτυπούσε” την ώρα της κηδείας

Τροχαίο: Νεκρός πατέρας τριών παιδιών 

Σέρρες: Δάγκωσε αστυνομικό για να αποφύγει την σύλληψη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ