Κοινωνία

07 Απριλίου 2022 18:49 Τελευταία ενημέρωση : 07 Απριλίου 2022 22:25

Άγιος Παντελεήμονας: Συλλήψεις για τα παιδιά που ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια

Διάβασέ μου το...

Τη φρίκη ζούσαν τρία αδελφάκια. Η καταγγελία, οι έρευνες της αστυνομίας και οι συλλήψεις.

Άγιος Παντελεήμονας: Συλλήψεις για τα παιδιά που ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια
-

Φρίκη προκαλεί η καταγγελία για τα τρία παιδιά, ηλικίας 2, 4 και 6 ετών, στον Άγιο Παντελεήμονα που εντοπίστηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε κατσαρίδες και ποντίκια.

Η καταγγελία που έκανε ο πρωην σύζυγος της μητέρας - όπου μαζί του είχε τα 2 παιδιά και το τρίτο ήταν με άλλον άνδρα - οδήγησε στη σύλληψή της, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στον 54χρονο σύντροφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δυο μέρες ο πατέρας των παιδιών πήγε στο τμήμα ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα και κατήγγειλε την 30χρονη Αλβανίδα εν διαστάσει σύζυγό του, αναφέροντας πως τα παιδιά του ζούσαν σε επικίνδυνες συνθήκες.

Άγιος Παντελεήμονας - παραμέληση ανηλίκων

Σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί του τμήματος μαζί με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σπίτι και πραγματοποίησαν έρευνες κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε πράγματι ότι τα παιδιά ήταν παραμελημένα, υπήρχαν παντού κατσαρίδες, ενώ η 30χρονη τα έπαιρνε και πήγαινε σε μια εκκλησία της περιοχής όπου ζητιάνευαν όλα μαζί.

Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ανηλίκων, ενώ τόσο η 30χρονη όσο και ο σύντροφος της συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, σωματική βλάβη και εξύβριση. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 54χρονος αντιστάθηκε όμως τελικά οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Άγιος Παντελεήμονας - παραμέληση ανηλίκων

Τα τρία παιδιά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Άγιος Παντελεήμονας - παραμέληση ανηλίκων

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

"Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σήμερα (7-4-2022) το πρωί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο (2) ημεδαποί (30χρονη και 54χρονος), κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απλές σωματικές βλάβες. Ο άνδρας κατηγορείται επιπρόσθετα για βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση.

Ειδικότερα, την 6-4-2022 καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα ότι σε οικία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, διαβιούν σε επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες τρία (3) ανήλικα παιδιά, μαζί με την ημεδαπή μητέρα τους και τον ημεδαπό σύντροφό της. Επιπρόσθετα καταγγέλθηκε ότι η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε τα ανήλικα τέκνα της για επαιτεία στο Μοναστηράκι.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα ανήλικα τέκνα διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο και από κοινού με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στην οικία των κατηγορουμένων. Ο 54χρονος αν και του εξηγήθηκε ο σκοπός της μετάβασης των αστυνομικών στην οικία, τους επιτέθηκε με χρήση σωματικής βίας.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων ήταν επικίνδυνες για την υγεία τους και κατόπιν των ανωτέρω η 30χρονη και ο 54χρονος, συνελήφθησαν.

Τα τρία (3) ανήλικα, με εντολή του κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων» για Ιατροδικαστική εξέταση.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για ενδοοικογενειακή βία και μία απόφαση για εκμετάλλευση ανηλίκου σε επαιτεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

Άγιος Παντελεήμονας - παραμέληση ανηλίκων

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, ερωτηθείς για την υπόθεση αυτή, ανέφερε: «Πρόκειται για τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής. Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, κακοποιούσε και τον πατέρα. Έπειτα από καταγγελία, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή της Εισαγγελίας στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι άνθρωποι του Χαμόγελου του Παιδιού μεταφέρουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά σε νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν τις πρώτες βοήθειες».


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμοί στην Θήβα: Τι λέει ο Άκης Τσελέντης

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με ζέστη και σκόνη την Παρασκευή

Κορονοϊός: δεκάδες νεκροί και 10858 κρούσματα την Πέμπτη


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ