Κοινωνία

03 Μαΐου 2022 21:42 Τελευταία ενημέρωση : 04 Μαΐου 2022 01:11

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πορεία μνήμης αλλά και διαμαρτυρίας μετά την δικαστική απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)
-


Πορεία μνήμης αλλά και διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, ενάντια στη δικαστική απόφαση για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το 2018. 

Με κεντρικό σύνθημα «οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μοναστηράκι και κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια, εκεί όπου έχασε την ζωή του ο 33χρονος ακτιβιστής.. 

Η κυκλοφορία διακόπηκε στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.  

Ζακ Κωστόπουλος - πορεία μνήμης

Ζακ Κωστόπουλος - πορεία μνήμης

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη 

Πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας. 

Ζακ Κωστόπουλος - πορεία μνήμης

Νωρίτερα, το δικαστήριο το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή της 10ους κάθειρξης στους δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία (σσ: παράλληλη αυτουργία, χωρίς συναπόφαση, αλλά με συνεκτέλεση) για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή.

Ζακ Κωστόπουλος - πορεία μνήμης

Ζακ Κωστόπουλος - πορεία μνήμης

Σε καθεστώς κράτησης τίθενται ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

Με την απόφαση του δικαστηρίου ο μεν μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης που έχει συμπληρώσει τα 77 έτη θα εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον.


Ειδήσεις σήμερα: 

Λιμενικός είχε... φυτώριο κάνναβης στο σπίτι του (εικόνες)

Γαλλία: Νεκρά βρέφη βρέθηκαν σε κελάρι

Βασίλης Ντινόπουλος: “Δυσκολευόταν, αλλά το προσπαθούσε”, λέει ο αδερφός του 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ