Κοινωνία

15 Ιουλίου 2022 08:39

Φωτιές: Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

"Μάχη" με τις φωτιές και τις αναζωπυρώσεις από τους ανέμους δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πως εξελίσσονται οι φωτιές σε Κάρυστος, Σάμο και Έβρο.

Φωτιές: Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη (εικόνες)
-

Βελτιωμένη είναι η πρωινή εικόνα από τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, χάρη και στις ολονύκτιες μάχες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Σάμο είναι οριοθετημένες το πρωί της Παρασκευής, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα στον Έβρο.

Στην Κάρυστο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρων, στον Έβρο 148 πυροσβέστες, 29 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων.

Εύβοια - Κάρυστος - Φωτιά

Στη Σάμο οι επίγειες δυνάμεις είναι ίδιες με την Πέμπτη, δηλαδή 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα, ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

Σάμος - φωτιά - Μαραθόκαμπος

Σάμος - φωτιά - Μαραθόκαμπος

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα για πυρκαγιές και σήμερα καθώς το "κοκτέιλ" με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι ευνοούν την εκδήλωσή τους.

Ο χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.

Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.!? Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 4?? για Παρασκευή 15 Ιουλίου σε:

Φωτογραφίες: evima.grFocus ston Evro

Ειδήσεις σήμερα:

Χτύπησαν αστυνομικό και “έσπασαν” περιπολικό μετά από σύσταση για διατάραξη (εικόνες)

Εξάρχεια: Μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ

Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για κάθε Ταμείο