Κοινωνία

20 Ιουλίου 2022 18:20 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουλίου 2022 22:09

Φωτιά στην Σαλαμίνα - Σηκώθηκαν και ενάερια μέσα

Διάβασέ μου το...

Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί και το Κέντρο Υγείας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά στην Σαλαμίνα - Σηκώθηκαν και ενάερια μέσα
-

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι στη Σαλαμίνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει στο λόφο Πατρίς. Η κατάσταση και στο τρίτο μέτωπο είναι αντιμετωπίσημη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Στην κατάβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης τόσο για τρεις οικισμούς όσο και για το Κέντρο Υγείας του νησιού. Ωστόσο με εντολή της πυροσβεστικής η εκκένωση του Κέντρου Υγείας αναβλήθηκε και ένας ασθενής με έφραγμα μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Λίγο πριν από τις 18:45 εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες χωρίς ωστόσο να απειλούνται, ενώ ακολούθησε και δεύτερο λίγο πριν τις 19:30.

Παράλληλα δόθηκε εντολή για εκκένωση του Κέντρου Υγείας του νησιού. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι γιατροί, το διοικητικό προσωπικό καθώς και ο εξοπλισμός μεταφέρονται στο δεύτερο κέντρο υγείας του νησιού ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ.

«Αν βρίσκεστε στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρώτο.

To «112» έστειλε νέο μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος Σαλαμίνας, να μετακινηθούν τώρα προς την Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάβαρα.

Η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Την ίδια ώρα μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στη Βένιζα Μεγάρων. 

Η φωτιά κινείται τόσο προς Αλεποχώρι όσο και προς Μέγαρα ενώ πνέουν άνεμοι Βόρειοι - Βορειοδυτικοί εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Φωτιά - Μέγαρα

Σημειώνεται, ότι 56 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα μέχρι τις 18:00.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πεντέλη: Οι αστυνομικοί κοντά στους πυρόπληκτους (εικόνες)

Πέθανε ξαφνικά 26χρονη αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας

Μύκονος - Τροχαίο: νεκρός 21χρονος οδηγός μηχανής (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ