Κοινωνία

08 Σεπτεμβρίου 2022 07:53 Τελευταία ενημέρωση : 08 Σεπτεμβρίου 2022 11:38

Ατύχημα σε λούνα παρκ - Καπερνάρος: Θα διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο δικηγόρος των τραυματιών Βασίλης Καπερνάρος.

Ατύχημα σε λούνα παρκ - Καπερνάρος: Θα διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος (βίντεο)
-


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας, προκάλεσε το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε σε λούνα παρκ, στην Αθήνα, καθώς τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε βαγόνι τρένου που κινείται σε ράγες πίστας με νερό, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με μία κοπέλα έχει διασωληνωθεί.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο δικηγόρος των τραυματιών Βασίλης Καπερνάρος. Όπως είπε έχει μιλήσει με τους γονείς των νεαρών που τραυματίστηκαν, καθώς οι ίδιοι βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο το ΑΤ Ρέντη ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες. Σήμερα θα ξεκινήσουν οι έρευνες γι΄ αυτό το παρ΄ ολίγον δυστύχημα, όπως είπε καταλογίζοντας ευθύνες στο λούνα παρκ για το ατύχημα. Ο κ. Καπερνάρος χαρακτήρισε «πάγια» την δικαιολογία των υπευθύνων του λούνα παρκ. 

Τόνισε ακόμα ότι θα διοριστούν πραγματογνώμονες, ενώ όπως ανέφερε από την πλευρά τους έχουν έτοιμο τεχνικό σύμβουλο ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Ο κ. Καπερνάρος θεωρεί πως «οπωσδήποτε υπήρχε βλάβη, θα δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε», ενώ τόνισε ότι μιλάμε για «βαριές σωματικές βλάβες» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο υπήρχε και ενδεχόμενος δόλος».

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα μίλησε και ο Μηχανολόγος – Μηχανικός, Γιώργος Καραμέρης, σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος. Όπως είπε η έρευνα γίνεται σε δυο σκέλη, το ένα σκέλος είναι η μηχανική και το άλλο ο άνθρωπος.

Ο κ. Καραμέρης επισήμανε ότι το θέμα εδώ είναι αν δούλεψε το σύστημα επιβράδυνσης, σημειώνοντας ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο μηχανισμός επιβράδυνσης μπορεί να είναι κάποιος άλλος και όχι το νερό.

«Αν ισχύει αυτό που λένε τα παιδιά ότι πήγαιναν με μεγάλη ταχύτητα, τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν λειτούργησε σωστά στο σύστημα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμέρης. 

Η ανακοίνωση του λούνα παρκ 

Σε ανακοίνωσή της δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της η εταιρεία του λούνα παρκ αναφέρει:

«Στην πολυετή λειτουργία του πάρκου ψυχαγωγίας δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, γιατί τηρούνταν πάντοτε ευλαβικά οι όροι και οι προδιαγραφές ασφαλούς διεξαγωγής των ψυχαγωγικών παιγνίων. Στους συχνούς- πυκνούς ελέγχους των αρμοδίων δημοσίων αρχών δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Στην παρούσα χρονική στιγμή εκφράζουμε δημόσια την ειλικρινή και βαθιά λύπη μας για τους τραυματισμούς, που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις μα , ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων . Ήδη δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των τραυματισθέντων, ώστε να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια στους εντολείς τους. Η άνω πρωτοβουλία μας εκπορεύεται εκ λόγων ηθικού καθήκοντος και δεν συνιστά παραδοχή υπαιτιότητας. Προέχει να γίνουν καλά οι τραυματισθέντες και είναι βέβαιον ότι τα θεσμικά όργανα της πολιτείας θα διαφωτίσουν κάθε πτυχή αυτού του θλιβερού συμβάντος».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 12χρονο σε παιδική χαρά

Ενεργειακή κρίση - Φυσικό αέριο: Το πλαφόν, ο διχασμός στην ΕΕ και οι απειλές Πούτιν

Καναδάς: Αυτοκτόνησε μετά την σύλληψή του ο δεύτερος ύποπτος για τις επιθέσεις με μαχαίρι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ