Κοινωνία

02 Φεβρουαρίου 2023 08:54 Τελευταία ενημέρωση : 02 Φεβρουαρίου 2023 16:30

Καταγγελία για βιασμό 4χρονου - Μαρακάκης: Το παιδί περιέγραψε τα “παιχνίδια” που έπαιζε με τον μπαμπά (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Γιος ιερέα, κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον γιο του, πριν καν κλείσει τα 4 χρόνια του. Τι είπε το παιδί στην παιδοψυχολόγο, τι υποστηρίζει ο πατέρας του 4χρονου.

Καταγγελία για βιασμό 4χρονου - Μαρακάκης: Το παιδί περιέγραψε τα “παιχνίδια” που έπαιζε με τον μπαμπά (βίντεο)
-

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας ένας πατέρας στη Βόρεια Ελλάδα, γιος ιερέα, κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον γιο του, πριν καν κλείσει τα 4 χρόνια του, με τη γιαγιά, δηλαδή την πρεσβυτέρα, παρούσα, να συμμετέχει και εκείνη στην αδιανόητη πράξη.

Για την φρικιαστική υπόθεση μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα", δικηγόρος της μητέρας του αγοριού, Γιάννης Μαρακάκης, σημειώνοντας πως από την εξέταση του παιδιού προέκυψε πως τα όσα βίωσε, βιντεοσκοπούνταν.

"Την υπόθεση την ανέλαβε το γραφείο μου μετά από είκοσι ημέρες έρευνας για να διαπιστώσουμε αν αυτά που έλεγε το παιδί- μέσω της καταγγέλλουσας μητέρας του- ευσταθούσαν, και δεν ήταν στο πλαίσιο της αντιδικίας των συζύγων που συχνά εργαλοποιούν τα παιδιά", ανέφερε ο κ. Μαρακάκης.

Οι κατηγορίες που έχουν ασκηθεί στον πατέρα του ανήλικου είναι "ποινική δίωξη κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις σε παιδί κάτω των 12 ετών και γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών", ωστόσο δεν έχει απολογηθεί εκφράζοντας την απορία πως ο πρωταγωνιστής αυτής της φρίκης δεν έχει συλληφθεί ακόμα. 

Όπως σημείωσε το παιδί έχει περιγράψει ότι έχει υποστεί στην παιδοψυχολόγο, λέγοντας «δεν θέλω την κάμερα, γιατί τα “παιχνίδια” μας με τον μπαμπά τα βλέπαμε μετά στην τηλεόραση», ενώ αισθανόταν καλύτερα κατά την εξέταση του όταν ήταν κλειστή η κάμερα ή το παιδί δεν βρισκόταν μπροστά από αυτήν.

Παράλληλα, όπως είπε υπάρχει προσπάθεια στο πλαίσιο της ανάκρισης να βρεθεί τέτοιο υλικό, για αυτό έγινε και άρση του απορρήτου του επικοινωνιών, ενώ πριν από 15 ημέρες έγινε δίκη για ασφαλιστικά μέτρα, όπου αποφάσισε να απαγορεύσει κάθε επικοινωνία του πατέρα με το παιδί.

Τέλος, είπε πως η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι όλα είναι αποκυήματα της φαντασίας της μητέρας του παιδιού.

Συνήγορος πατέρα: Απολύτως ψευδείς οι καταγγελίες για βιασμό του παιδιού

Σε γραπτή της ανακοίνωση, η δικηγόρος Μαρία Χατζηχαρίση, η οποία έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του κατηγορούμενου πατέρα του παιδιού, υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες σε βάρος του πελάτη της είναι ψευδείς και μάλιστα αυτό το γνωρίζει η μητέρα του παιδιού, με αποκορύφωμα την δόλια καταγγελία για βιασμό του 4χρονου από τον πατέρα του.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Χατζηχαρίση

Είμαι η συνήγορος του πατέρα του τετράχρονου παιδιού. Θεωρώ απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας, που είναι μυστική, από την πλευρά της καταγγέλλουσας και δη όταν η δημοσιοποίηση αυτή πλήττει την ανηλικότητα, που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας.

Δηλώσεις συνηγόρων ενώ εκκρεμούν εκδόσεις αποφάσεων και άλλες δικαστικές ενέργειες, είναι κατά τη γνώμη μου απαράδεκτες γιατί, εκτός των άλλων, κατατείνουν στον επηρεασμό των δικαστικών κρίσεων που εκκρεμούν. Περιορίζομαι, ως εκ τούτου, στην παρούσα δήλωση με το εξής περιεχόμενο:

Οι καταγγελίες σε βάρος του εντολέα μου και της μητέρας του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι απολύτως ψευδείς.

Κίνητρο της καταγγέλλουσας είναι η προσβολή και η απαξίωση της προσωπικότητας του εντολέα μου, πατέρα του τέκνου, ώστε να επιτευχθεί η γονεϊκή αποξένωση και η αποκοπή οποιασδήποτε σχέσης του παιδιού με τον  πατέρα και τους συγγενείς της πατρικής του οικογένειας και αυτή η συμπεριφορά χρονολογείται από τότε που διασπάσθηκε η έγγαμη συμβίωση, έχουν δε εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν τα προαναφερόμενα.

Αποκορύφωση της δόλιας αυτής συμπεριφοράς της μητέρας αποτέλεσε η καταγγελία για βιασμό του παιδιού από τον πατέρα, η οποία είναι απολύτως ψευδής, όπως προέκυψε από την έκθεση του αρμοδίου ιατροδικαστή, που διενεργήθηκε αμέσως μόλις υποβλήθηκε η καταγγελία, καθώς και από άλλα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία που σχηματίζεται και που προέρχονται από την έρευνα των αρμοδίων δικαστικών αρχών. Η μητέρα τελεί σε γνώση του ψευδούς της καταγγελίας της.

Όλα τα παραπάνω θα αναδειχθούν ενώπιον των αρμοδίων Δικαστικών Αρχών, που είναι οι μόνες αρμόδιες να επιληφθούν, θα επακολουθήσει δε τάχιστα η αναζήτηση ποινικών, αστικών και κάθε είδους ευθυνών από κάθε υπεύθυνο για την βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητας του εντολέα μου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση Φάντομ - Κηδεία Τουρούτσικα: Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των γονιών του (βίντεο)

Βαρεμένος - Καραμανλή: η φωτογραφία και το τσαλάκωμα που προκάλεσε αντιδράσεις (βίντεο)

Παιδί έπαιζε κρυφτό και βρέθηκε σε άλλη... χώρα



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ